Cytat: CiociaA w Maja 25, 2015, 20:53:12 pm[Działania tego posła są dowodem na to, że sprawy chemtrails wychodzą na światło dzienne "spod łóżka" domorosłych zwolenników teorii spiskowych i są upubliczniane w poważnych rządowych instytucjach. I bardzo dobrze że są tacy posłowie co sie odważają... Choć czasem może im zależeć na nowych wyborcach, wśród których niezdrowe zainteresowanie wszelkimi niezrozumiałymi procesami bywa chorobliwą kompensacją i eskapizmem-powiem odważnie. Dodatkowo zakrywa ważniejsze tematy. Co Pani-będąc na stałe za oceanem- wie o obozach koncentracyjnych przygotowywanych w "ojczyźnie wolności i demokracji" na ten przykład.?
[Działania tego posła są dowodem na to, że sprawy chemtrails wychodzą na światło dzienne "spod łóżka" domorosłych zwolenników teorii spiskowych i są upubliczniane w poważnych rządowych instytucjach.
Cytat: secessio w Maja 25, 2015, 20:52:30 pmCytat: Seb. Kozłowski w Maja 25, 2015, 19:34:20 pmUważam, że interesowanie się takimi tematami i zgłębianie ich za niecelowe. Nawet, jeśli to prawda (w co szczerze wątpię), to i tak nie można na to nic poradzić, więc szkoda czasu na takie coś. Uważam, że lepiej jest ten czas poświęcić na wypełnianie obowiązków stanu, ascezę, pokutę i modlitwę: w tym zawsze mamy dość dużo do zrobienia, a historia uczy, że tą drogą nie jedną cudowną rzecz dla świata zdziałano.Nie odmawiajmy celowości w zgłebianiu "takich tematów" . A czemuż to? Czyżby nie wolno było kwestionować celowości zgłębiania tego rodzaju przekonań?Cytat: secessio w Maja 25, 2015, 20:52:30 pmOsobiście twierdze, że w tym akurat zagadnieniu jest masa wiarygodnych procesów- m.in. meteo, które dość dobrze tłumaczą długie utrzymywanie sie smug za lotami. Co nie oznacza Pani Ciociu i Sebastianie, że liczba autochtonów tej części Europy nie jest ograniczana, bo wiemy jak jest. Ale w większości "spiskowych" tematów często coś siedzi, czasami trzeba dokopać sie drugiego dna. Dotyczą one Christianitas znacznie mocniej, niż nam sie często wydaje. Bilderbergs & NWO is coming soon...Czy jakieś konkrety można prosić? Co jest takiego wiarygodnego w tym?Zwracam Panu uwagę na to, że nie jestem z Panem w stosunkach poufałych, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo, dlatego proszę na przyszłość nie zwracać się do mnie (i nie tylko do mnie) po imieniu, o ile wyraźnie nie wyrażę przeciwnej woli..
Cytat: Seb. Kozłowski w Maja 25, 2015, 19:34:20 pmUważam, że interesowanie się takimi tematami i zgłębianie ich za niecelowe. Nawet, jeśli to prawda (w co szczerze wątpię), to i tak nie można na to nic poradzić, więc szkoda czasu na takie coś. Uważam, że lepiej jest ten czas poświęcić na wypełnianie obowiązków stanu, ascezę, pokutę i modlitwę: w tym zawsze mamy dość dużo do zrobienia, a historia uczy, że tą drogą nie jedną cudowną rzecz dla świata zdziałano.Nie odmawiajmy celowości w zgłebianiu "takich tematów" .
Uważam, że interesowanie się takimi tematami i zgłębianie ich za niecelowe. Nawet, jeśli to prawda (w co szczerze wątpię), to i tak nie można na to nic poradzić, więc szkoda czasu na takie coś. Uważam, że lepiej jest ten czas poświęcić na wypełnianie obowiązków stanu, ascezę, pokutę i modlitwę: w tym zawsze mamy dość dużo do zrobienia, a historia uczy, że tą drogą nie jedną cudowną rzecz dla świata zdziałano.
Osobiście twierdze, że w tym akurat zagadnieniu jest masa wiarygodnych procesów- m.in. meteo, które dość dobrze tłumaczą długie utrzymywanie sie smug za lotami. Co nie oznacza Pani Ciociu i Sebastianie, że liczba autochtonów tej części Europy nie jest ograniczana, bo wiemy jak jest. Ale w większości "spiskowych" tematów często coś siedzi, czasami trzeba dokopać sie drugiego dna. Dotyczą one Christianitas znacznie mocniej, niż nam sie często wydaje. Bilderbergs & NWO is coming soon...
. Proszę otworzyć własny wątek o obozach koncentracyjnych, bo wykroczył Pan nawet poza bokotemat.
Warszawa, 06.06.2010
Cytat: Seb. Kozłowski w Maja 25, 2015, 21:11:13 pmCytat: secessio w Maja 25, 2015, 20:52:30 pmCytat: Seb. Kozłowski w Maja 25, 2015, 19:34:20 pmUważam, że interesowanie się takimi tematami i zgłębianie ich za niecelowe. Nawet, jeśli to prawda (w co szczerze wątpię), to i tak nie można na to nic poradzić, więc szkoda czasu na takie coś. Uważam, że lepiej jest ten czas poświęcić na wypełnianie obowiązków stanu, ascezę, pokutę i modlitwę: w tym zawsze mamy dość dużo do zrobienia, a historia uczy, że tą drogą nie jedną cudowną rzecz dla świata zdziałano.Nie odmawiajmy celowości w zgłebianiu "takich tematów" . A czemuż to? Czyżby nie wolno było kwestionować celowości zgłębiania tego rodzaju przekonań?Cytat: secessio w Maja 25, 2015, 20:52:30 pmOsobiście twierdze, że w tym akurat zagadnieniu jest masa wiarygodnych procesów- m.in. meteo, które dość dobrze tłumaczą długie utrzymywanie sie smug za lotami. Co nie oznacza Pani Ciociu i Sebastianie, że liczba autochtonów tej części Europy nie jest ograniczana, bo wiemy jak jest. Ale w większości "spiskowych" tematów często coś siedzi, czasami trzeba dokopać sie drugiego dna. Dotyczą one Christianitas znacznie mocniej, niż nam sie często wydaje. Bilderbergs & NWO is coming soon...Czy jakieś konkrety można prosić? Co jest takiego wiarygodnego w tym?Zwracam Panu uwagę na to, że nie jestem z Panem w stosunkach poufałych, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo, dlatego proszę na przyszłość nie zwracać się do mnie (i nie tylko do mnie) po imieniu, o ile wyraźnie nie wyrażę przeciwnej woli.Co do drugiej kwestii, jeśli w czymkolwiek, szczególnie w kwestii Pańskiej godności, ubliżyłem niech mi Pan i Bóg wybaczy. Rozumiem, że zabrakło powtórzenia grzecznościowego "Panie" w zbitce z poprzedniczką. Zapewniam, że to wynik rozpędu a nie braku szacunku.Ze względu na Pańskie wzburzenie w temacie formy grzecznościowej przełóżmy może szczegóły "spisków" na inny czas. Pozwole sobie tylko zauważyć, sposób zadania pytań nie ułatwia czasami konstruktywnej dyskusji.Co do pierwszej wypowiedzi... Też uważam że modlitwa i asceza wiele daje, ale miłość bliźniego nie zabrania przejmowania na swój umysł i plecy krzyża najdziwniejszych nawet niepokojów i pytań, które ( także aspirujący do tradycynych) katolicy sobie zadają, albo są im zadane.No offence i sorki za błędy nowicjatu:-)
Cytat: secessio w Maja 25, 2015, 20:52:30 pmCytat: Seb. Kozłowski w Maja 25, 2015, 19:34:20 pmUważam, że interesowanie się takimi tematami i zgłębianie ich za niecelowe. Nawet, jeśli to prawda (w co szczerze wątpię), to i tak nie można na to nic poradzić, więc szkoda czasu na takie coś. Uważam, że lepiej jest ten czas poświęcić na wypełnianie obowiązków stanu, ascezę, pokutę i modlitwę: w tym zawsze mamy dość dużo do zrobienia, a historia uczy, że tą drogą nie jedną cudowną rzecz dla świata zdziałano.Nie odmawiajmy celowości w zgłebianiu "takich tematów" . A czemuż to? Czyżby nie wolno było kwestionować celowości zgłębiania tego rodzaju przekonań?Cytat: secessio w Maja 25, 2015, 20:52:30 pmOsobiście twierdze, że w tym akurat zagadnieniu jest masa wiarygodnych procesów- m.in. meteo, które dość dobrze tłumaczą długie utrzymywanie sie smug za lotami. Co nie oznacza Pani Ciociu i Sebastianie, że liczba autochtonów tej części Europy nie jest ograniczana, bo wiemy jak jest. Ale w większości "spiskowych" tematów często coś siedzi, czasami trzeba dokopać sie drugiego dna. Dotyczą one Christianitas znacznie mocniej, niż nam sie często wydaje. Bilderbergs & NWO is coming soon...Czy jakieś konkrety można prosić? Co jest takiego wiarygodnego w tym?Zwracam Panu uwagę na to, że nie jestem z Panem w stosunkach poufałych, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo, dlatego proszę na przyszłość nie zwracać się do mnie (i nie tylko do mnie) po imieniu, o ile wyraźnie nie wyrażę przeciwnej woli.
"IGRANIE Z CHMURAMI NA POLSKIM NIEBIE?"(...)http://www.jasnagora.com/news.php?ID=5660Poniżej odpowiedź prof. dr hab. Krzysztofa Hamana do powyższego artykułu o. Stanisława Tomonia:Prof. dr hab. Krzysztof Haman Warszawa, 06.06.2010 Instytut Geofizyki Uniwersytetu Warszawskiego Członek korespondent PAN Jako specjalista (...)
Jak powinno się mówić? 1. Panie Kowalski 2. Proszę pana 3. Panie KazimierzuJa uznaję jedną formę w 95%, drugą w 4% i na trzecią zostaje 1%.
Przy okazji: Wątek nadaje się do natychmiastowej kasacji w dowolnej chwili.