Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Marca 19, 2025, 00:48:04 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
233051 wiadomości w 6649 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Ogłoszenia pozostałe  |  Wątek: Koncert ... 15-go sierpnia.
« poprzedni następny »
Strony: 1 [2] Drukuj
Autor Wątek: Koncert ... 15-go sierpnia.  (Przeczytany 7580 razy)
Gaudens Gaudebo
uczestnik

Domus Mea Domus Orationis

« Odpowiedz #15 dnia: Czerwca 24, 2009, 18:07:01 pm »

O planowanym koncercie tej bluźnierczyni pisze także siostra Maria Kominek OPs -> http://www.krajski.com.pl/712mkswetokrad.html
Deigenitrix illibata, Dei dicata Maria,

Apud tuum filium es electa, Maria,

Lucreris, veniam et miserere

+ + +
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #16 dnia: Czerwca 26, 2009, 07:06:38 am »

...Gwiazdy muzyki i filmy są w szoku po śmierci Michaela Jacksona. Jedna ikona popu wspomina inną - pisze serwis TMZ o Madonnie, która przeżywa śmierć muzyka. - Nie mogę przestać płakać - mówi Madonna.
- Zawsze wspierałam Michaela. Świat stracił jednego z najlepszych, ale jego muzyka będzie żyła wiecznie. Jestem sercem z trójka jego dzieci i resztą rodziny. Niech ich Bóg błogosławi - mówi Madonna...

Ciekawe który...
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
Major
aktywista

« Odpowiedz #17 dnia: Czerwca 26, 2009, 07:09:56 am »

Madi jest wierząca?
szkielet
Moderator
aktywista

« Odpowiedz #18 dnia: Czerwca 26, 2009, 07:12:07 am »

Jak każdy z nas. Jedni są katolikami, inni ateistami ;D
A ona buddystko-kabalistko niewiadomoco.
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Jezuitów należy skasować
Gaudens Gaudebo
uczestnik

Domus Mea Domus Orationis

« Odpowiedz #19 dnia: Czerwca 26, 2009, 17:24:12 pm »

Nagła śmierć tego gwiazdora tylko przypomina ,że niezależnie od stanu,wykształcenia,dorobku życiowego,stanu materialnego czy statusu społecznego jaki reprezentujemy odwieczną prawdę że, my WSZYSCY ludzie jesteśmy śmiertelni bo nie jesteśmy istotami najdoskonalszymi ,którymi są byty niebiańskie stworzone przez Boga a stojące znacznie wyżej od nas czyli aniołowie (szatani niestety także).Czy to Papież, czy to Król,Prezydent,Milioner,Biskup,Gwiazda Filmowa lub Muzyczna każdego z nas prędzej czy później dosięgnie śmierć, nie unikneli niej przecież także wybrańcy Pana Boga święci i błogosławieni nieraz ponosząc śmierć w męczeński sposób.My ludzie wierzący nie boimy i nie powinniśmy bać się śmierci bo przecież Pan Nasz obiecał nam życie wieczne i doskonalsze od tego ziemskiego,boją się jej i zasłużenie ludzie bezbożni i ubodzy duchem tacy jak właśnie ta pseudoartystka Madonna.W obecnych czasach daje się zauważyć ,że właśnie w środowiskach celebrytów i gwiazd śmierć stała się tematem tabu, ci ludzie tak sobie sami wyprali mózg iż sami uwierzyli w to ,że są "gwiazdami" i przez to samo im się wydaje ,że ich sława i uwielbienie będzie trwać wiecznie, nic bardziej mylnego, sprawiedliwośc Boska jest dla wszystkich bez wyjątku tak samo jednakowa, każdy umierając ma znowu równe szanse bowiem stanie wtedy przed Królem Królów i będzie Mu na sądzie ostatecznym musiał zdać relację ze swych niecnych uczynków zapisanych w księdze życia, i nagle wszystko tajne jawnym się stanie, nie pomogą żadne tłumaczenia,usprawiedliwanie się bo przed Bogiem nic się nie ukryje.Dla człowieka który ma oparcie w Chrystusie śmierć jest tylko etapem w drodze do wieczności, dla bezbożników i materialistów jest faktycznie końcem końców bo poza piekłem nic innego ich nie czeka
Deigenitrix illibata, Dei dicata Maria,

Apud tuum filium es electa, Maria,

Lucreris, veniam et miserere

+ + +
Lublinitzer
bywalec
**

Traditio+Familia+Proprietas

« Odpowiedz #20 dnia: Czerwca 26, 2009, 17:50:27 pm »

...Gwiazdy muzyki i filmy są w szoku po śmierci Michaela Jacksona. Jedna ikona popu wspomina inną - pisze serwis TMZ o Madonnie, która przeżywa śmierć muzyka. - Nie mogę przestać płakać - mówi Madonna.
- Zawsze wspierałam Michaela. Świat stracił jednego z najlepszych, ale jego muzyka będzie żyła wiecznie. Jestem sercem z trójka jego dzieci i resztą rodziny. Niech ich Bóg błogosławi - mówi Madonna...

Ciekawe który...

Panie Szkielecie! Pan Bóg jest jeden i ten sam dla wszystkich!:)... i arabusów, i żydów, i animistów... Po co się rozdrabniać?... (Albowiem wszyscy bożkowie pogan to demony [dziś tłum.: ułuda]- Ps 96 ;) )

Co się zaś płaczu tyczy, skora weronika ciccone jest taka płaczka to może trzeba by ją czymś zasmucić żeby do Polski nie mogła przyjechać zalewając się krokodylimi łzami... A może jeszcze będzie się smuciła dzisiejszym wydarzeniem?...
« Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2009, 18:01:07 pm wysłana przez Lublinitzer » Zapisane
La Virgen Maria es nuestra protectora con tal defensora ya no hay que temer!
Adam
aktywista

« Odpowiedz #21 dnia: Czerwca 29, 2009, 20:58:41 pm »

Dużo osób ma łatwość uogólniania - ktoś źle postępuje i skreślana jest cała osobę. Jednak dzieła osób, które w naszym mniemaniu powinny skończyć w piekle same się bronią.

(Pseudo) Madonna jest wariatką, która wyśmiewa Kościół, ale chociażby ta piosenka to również "szatański pomiot" czy raczej dowód dobrze wykorzystanego talentu od Pana Boga? http://amy1981.wrzuta.pl/audio/4tlAJUfqIx8/madonna_-_dear_jessie
Kalistrat
aktywista

« Odpowiedz #22 dnia: Czerwca 29, 2009, 22:06:01 pm »

@ Adam

"Jednak dzieła osób, które w naszym mniemaniu powinny skończyć w piekle same się bronią."
Kto wg Pana "powinien" skończyć w piekle? Jak Pan godzi katolicyzm z życzeniem drugiemu piekła? Nawet Pan nie wie jaką krzywdę wyrządza Pan drugiemu, a Pan to widzi i chce, aby tak Madonna jak i Pan weszli do Królestwa Niebieskiego "Nie potrzebują lekarza zdrowi, lecz ci, którzy źle się mają (...) Bo nie przyszedłem powołać sprawiedliwych, ale grzeszników"
Adam
aktywista

« Odpowiedz #23 dnia: Czerwca 30, 2009, 02:29:46 am »

Ale ja właśnie nie życzę Madonnie piekła. Zastosowałem pewien, przyznaję, że niezręczny, "skrót myślowy". To właśnie z niektórych innych wypowiedzi w tym wątku można bowiem tak wnioskować. Dominuje tylko pogarda. Pogarda jest zresztą dominująca u niektórych "czystych katolików". Mówienie o "niedobitkach, odprawiających NOM w garażu", jest również tego przykładem.

a Pan to widzi i chce, aby tak Madonna jak i Pan weszli do Królestwa Niebieskiego

Ten fragment również sprawił mi trudność w zrozumieniu :) Za dużo "panów" na tym forum. Dochodzi do tak aburdalnych sytuacji jak ta. Ale zamiast "braci i sióstr" są "szanowni państwo" i mamy tego efekty.
Kalistrat
aktywista

« Odpowiedz #24 dnia: Czerwca 30, 2009, 23:26:56 pm »

@ Lublinitzer

Na inny miejscu mówi Pismo: "Ja rzekłem: Jesteście bogami i wszyscy - synami Najwyższego" Ps. 82[81], 6.
viribus unitis
bywalec
**

« Odpowiedz #25 dnia: Lipca 09, 2009, 18:34:18 pm »

W.Wybranowski, Rzeczpospolita, 09-07-2009

„Katolickie grupy protestują przeciwko koncertowi Madonny w Polsce” – donosi portal NewKerala.net w Indiach. Podobnie informuje serwis North Korea Times, a amerykański portal Upi. com grzmi: „Wstrząsające wiadomości. Polscy katolicy blokują koncert Madonny”.

O modlitewnym sprzeciwie grupy polskich katolików, którzy nie zgadzają się, by 15 sierpnia, w święto Wniebowstąpienia Najświętszej Maryi Panny, swój koncert na warszawskim Bemowie dała znana z antykatolickich prowokacji Madonna, informowano też w Puerto Rico, Japonii i krajach UE.

Artur Rumpel
aktywista

Prawdziwe Boze Narodzenie
« Odpowiedz #26 dnia: Lipca 14, 2009, 22:49:44 pm »

Rozpalone nastroje tonuje prowincjał warszawskich jezuitów o. Zagłuszymy Madonnę" - grozi Brudzyński.
Rozumiem, stres, zdenerwowanie, napięcie czy nawet świadomość rozpętania wojny, ale pan Marian powinien ostrożniej dobierać słowa. Szczególnie w kontekście bluźnierczego pseudonimu tej wokalistki.
[/quote]
To nie "bluźnierczy pseudonim", ale prawdziwe imię
szkielet
Moderator
aktywista

« Odpowiedz #27 dnia: Lipca 14, 2009, 22:56:16 pm »

To chyba sądownie sobie wzięła na pierwsze madonna. Parę lat temu tak na pierwsze imię nie miała.

Jezuitów należy skasować
Strony: 1 [2] Drukuj 
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Ogłoszenia pozostałe  |  Wątek: Koncert ... 15-go sierpnia. « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!