Cytat: Hubertos w Lipca 31, 2020, 09:09:52 amCytat: rysio w Lipca 30, 2020, 23:16:37 pm regularny Novus w języku Hitlera....jezyku Ratzingera, swietaj Marii Katarzyny Kasper, sw. Arnolad Janssena i w koncu sw. Bruno, zalozyciela Kartuzow.Pozostawiłem pułapkę i czekałem kto wykorzystując mój ewidentny nietakt odnośnie j.niemieckiego , zwróci mi uwagę. Jak widać robienie sobie kpin z wiernych chcących uczestniczyć w vetus ordo nie budzi już emocji, kwestia j.niemieckiego owszem budzi. Spodziewałem się tego.
Cytat: rysio w Lipca 30, 2020, 23:16:37 pm regularny Novus w języku Hitlera....jezyku Ratzingera, swietaj Marii Katarzyny Kasper, sw. Arnolad Janssena i w koncu sw. Bruno, zalozyciela Kartuzow.
regularny Novus w języku Hitlera.
Język niemiecki niestety pozostanie na dlugo j. wroga, który dążył do zagłady biologicznej Polaków. Nic na to nie poradzę. B XVI - Ratzinger też na to nic nie poradzi.
Dobrze, że można odnotować takie stanowisko w odpowiedzi na linka pana rysia.https://www.pch24.pl/abp-wojda-wyrazil-zgode-na-zbieranie-przy-kosciolach-podpisow-pod-projektem-stop-lgbt,78598,i.html
Nazwa ustawy "Stop LGBT" jest wyjątkowo głupia. Jest rzeczą oczywista, że taki tytuł podziała jak płachta na byka na całe europejskie postępactwo. Przyniesie to więcej szkody niż pożytku, nie mam najmniejszych wątpliwości. Już nawet nie mówię o tym, że oznacza to aprobatę samego słowa/skrótu (używanie słowa nadaje mu legitymizację). Ale jeśli się chce walczyć o jakąś sprawę, to zawsze lepiej przedstawiać to jako walkę o coś, a nie przeciw czemuś.
Może ktoś to zweryfikować??