Obsesje są uleczalne jedynie w przypadku, gdy pacjent widzi je u siebie a nie u otoczenia.
Czy biskupi są jeszcze potrzebni, jeżeli podporządkowani im (tak mi się wydaje), duchowni na poziomie parafii za nic mają zarządzenia swojej władzy nadrzędnej?Przykład: Zarządzenie bpa płockiego (zaktualizowane 26 marca b.r.) poleca:"(...) 4.5. Wigilię Paschalną można rozpocząć najwcześniej o godz. 20.00 zwykłym wyjściem z zakrystii do prezbiterium. Zgodnie z „Dekretem Kongregacji Kultu Bożego i Dyscypliny Sakramentów” z dnia 19 marca 2020 roku na początku pomijamy rozpalenie ogniska. Liturgię rozpoczynamy w prezbiterium od odmówienia przewidzianych modlitw przy paschale."Ale niektórzy proboszczowie zapraszają wiernych na Wigilię Paschalną np. na 17 godzinę. Co ciekawsze nie dotyczy to parafii wiejskich, z oddalonymi wioseczkami. Również w parafiach miejskich, o skupionych zabudowach, i księża będą chętnie widzieć parafian po południu.
No i moje ulubione Msze niedzielne w sobotę Żeby mieć całą niedziele dla siebie, w końcu niedziela nie jest dla Pana Boga tylko dla mnie!