Mój Proboszcz odczytał w niedzielę w czasie kazania. I przyklasnął.
Cytat: Mruk w Czerwca 13, 2018, 09:16:01 amMój Proboszcz odczytał w niedzielę w czasie kazania. I przyklasnął.Bardzo pięknie, że "przyklasnął". A Mszę Wszechczasów odprawił?...krucyfiks na ołtarzu ustawił? Odprawił nowuska versus Deum?Proboszcz odczytał podczas kazania, bo tekst był z Gościa. Autora notatki z Gościa już wykopano, zatem strach pewnie dopadł Proboszcza.Stosunki kurialne jak w Gminnej Spółdzielni za Gomułki.
Przyklasnąć można i jednym i drugim, tak jest najbezpieczniej................To się nazywa prawdziwy pluralizm i wrażliwość pastoralna
Biskup wygłosił kazanie w obu miejscach, i to jest właśnie ciekawe. Na NOM kazanie było bowiem typowo posoborowe, w stylu "all you need is love". Natomiast u tradsów było całkiem inne, 100% ortodoksyjne, nawet była mowa o piekle i szatanie - całkiem mi się podobało.
Ciekaw jestem jakie kazanie biskup palnął na bar micwie.
Ja bym takiego pajaca wysłał do obozu dla uchodźców, w pełnym "umundurowaniu", na krótki kurs reedukacyjny.Sądzę, że 2-3 dni byłoby ozdrowieńcze.Do czasu kiedy F1 jest na szczycie tej piramidy, głupoty takie jak powyższe będą coraz częstsze.
Cytat: gnome w Lipca 31, 2018, 21:57:01 pmJa bym takiego pajaca wysłał do obozu dla uchodźców, w pełnym "umundurowaniu", na krótki kurs reedukacyjny.Sądzę, że 2-3 dni byłoby ozdrowieńcze.Do czasu kiedy F1 jest na szczycie tej piramidy, głupoty takie jak powyższe będą coraz częstsze. Pierwszego dnia zaczęliby śpiewać z minaretu.
. Niemożliwe. Moderniści nie umieją śpiewać