Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czerwca 05, 2023, 06:32:13 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
229700 wiadomości w 6591 wątkach, wysłana przez 1669 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Papież Franciszek
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 266 267 [268] Drukuj
Autor Wątek: Papież Franciszek  (Przeczytany 847585 razy)
Kefasz
aktywista

Amen tako Bóg daj, byśmy wszyscy poszli w Raj.

ministrantura śpiewniki tradycja->
« Odpowiedz #4005 dnia: Maja 28, 2023, 12:25:45 pm »

Pierwsze słyszę.
Stare jest lepsze Ł5,39
liczne stare książki->http://chomikuj.pl/Pjetja
Z forum amerykańskich tradycjonalistów:
Oto zwyczajowe napomnienie: unikaj żarliwości; krytykuj zasady, nie ludzi.
Bądź rozróżniający, lecz nie czepialski. Bądź pouczający lecz nie zgryźliwy. Bądź zasadniczy, zamiast natarczywy.
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #4006 dnia: Maja 30, 2023, 22:43:26 pm »

Mamy durnia za papieża.
Papież Franciszek wypowiedział szokujące słowa podczas wspólnej wieczerzy z księżmi barnabitami. Ojciec Święty skrytykował kobietę, która miała nawrócić dwie osoby.

Głoszenie Ewangelii i nawracanie to do tej pory były główne zadania, jakie Kościół stawiał przed wierzącymi katolikami. Okazuje się jednak, że urzędujący papież, Franciszek, ma inne zdanie na ten temat.

Podczas spożywania wieczerzy z księżmi barnabitami Ojciec Święty podzielił się historią, która mu się kiedyś przydarzyła. Otóż do papieża przyszła kobieta, która miała nawrócić dwoje młodych ludzi. Franciszek skrytykował ją za to.

– Miałem z tym złe doświadczenia na spotkaniu młodzieży kilka lat temu. Wyszedłem z zakrystii i była tam pani, bardzo elegancka, widać było też, że bardzo bogata, z chłopakiem i dziewczyną. I ta pani, która mówiła po hiszpańsku, powiedziała do mnie: „Ojcze, cieszę się, bo nawróciłam tę dwójkę: ten pochodzi z tego miejsca, a ta z tamtego”. Zdenerwowałem się, wiesz? I powiedziałem: „Nic nie nawróciłaś, zlekceważyłaś tych ludzi: nie towarzyszyłaś im, nawracałaś, a to nie jest ewangelizacja” – mówił papież.

– Była dumna, że ich nawróciła! Uważajcie, aby odróżnić działalność apostolską od prozelityzmu: my to nie prozelityzm. Pan nigdy nie nawracał – powiedział Franciszek.

Słowa Ojca Świętego można uznać za szokujące. Do tej pory wszyscy papieże głosili potrzebę nawracania.
https://nczas.com/2023/05/30/papiez-franciszek-jest-przeciwny-nawracaniu-pan-nigdy-nie-nawracal/#
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #4007 dnia: Maja 31, 2023, 17:20:07 pm »

https://pch24.pl/franciszek-krol-z-nadania-chrystusa-papiez-zmienil-charakter-wladzy-nad-panstwem-watykanu/
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
Strony: 1 ... 266 267 [268] Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Papież Franciszek « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!