Cytat: Tato w Maja 18, 2014, 15:23:09 pmCytat: Bolt w Maja 18, 2014, 14:54:37 pmPanie Tato, czy Pan jest przeorem francuskiego dystryktu FSSPX?Ależ, czy ja opublikowałem wiadomość o rzeczonym zakazie Czy się mylę, uznając, że bardzo Pana ta publikacja podnieciła i ucieszyła?Nawet wczoraj mówiłem do kogoś: będzie cisza w wątku, dopóki pan Tato nie wróci z... miasta. No i wykrakałem.
Cytat: Bolt w Maja 18, 2014, 14:54:37 pmPanie Tato, czy Pan jest przeorem francuskiego dystryktu FSSPX?Ależ, czy ja opublikowałem wiadomość o rzeczonym zakazie
Panie Tato, czy Pan jest przeorem francuskiego dystryktu FSSPX?
Czy się mylę, uznając, że bardzo Pana ta publikacja podnieciła i ucieszyła?
Słyszałem coś o założeniu nowego domu przez kilku ojców, którzy odeszli z Avrille. O tym Pan pisze?
O przejeciu osrodka w Steffeshausen, gdzie proboszczem przez lata byl ks. Schoonbroodt.
Szkoda, że nie pozostał Pan przy „kontemplacji” tych „bardziej interesujących obiektów”, tylko wlazł tu i znowu „rozsiewa” specyficzny zapach „zatroskania”. Podobno zresztą nic Pana nie dziwi od czasów „deklaracji”. To właśnie stanowi deklarację Pańskiego „stanowiska”. Choćby bp Fellay został sedewakantystą, to i tak już na zawsze będzie „zdrajcą” „prawdziwych ideałów” FSSPX, które zresztą Pana nie obchodzi, jak sam Pan pisze. Uważam to zresztą za mało prawdopodobne, gdyż w każdym wątku dotyczącym FSSPX pozostawia Pan obsesyjnie swoje „ślady” -- notabene w przeciwieństwie do mnie, co łatwo sprawdzić.
"Skolko godno" to wyrażenie w jakim języku? Wyluzowanych liberałów?
Nie, tylko tak pytam dla podtrzymania miłej rozmowy z inteligentnym człowiekiem.
O rety, napisałem "deklaracja"? To straszne, teraz dopiero będzie przeciek!