To już wygląda na "zamiatanie pod dywan". Można mieć zastrzeżenia do Turbacza, czy do Asyżu ale doszukiwanie się TAKICH podtekstów ...
Trwają rozmowy z FSSPX, reflekcsje Bendykta XVI nad SVII... cóż jakoś trzeba "wybrnąć"z tego jakże kłopotliwego "Santo Subito"...
Cytat: Tato w Czerwca 02, 2009, 12:51:41 pmTrwają rozmowy z FSSPX, reflekcsje Bendykta XVI nad SVII... cóż jakoś trzeba "wybrnąć"z tego jakże kłopotliwego "Santo Subito"...pamiętajmy jednak, że to Benedykt XVI był współtwórcą SVII...Te refleksje... jakże szkoda, że nie wcześniej!
ale kto zamiata? Jeśli chodzi o mnie to tylko z zaciekawieniem obserwuję "Wiosnę" w różnych jej przejawach. To nie ja wyciągam, wnioski, ja tylko cytuję autorytet...
Cytat: marekkoc w Czerwca 02, 2009, 12:54:34 pmale kto zamiata? Jeśli chodzi o mnie to tylko z zaciekawieniem obserwuję "Wiosnę" w różnych jej przejawach. To nie ja wyciągam, wnioski, ja tylko cytuję autorytet... No chyba autorytet właśnie. Co miał popalić, nie popalił a teraz znowu śpieszy mu się do godności "relikwii II klasy" ...
Nikt nie chce wycofać się z "santo subito", a już na pewno nie Dziennik. Oni właśnie takiego świętego potrzebują, jakiego wizerunek próbują stworzyć - ikony papieża wyzwolonego, obalającego tabu itp.
Cytat: Szmulka w Czerwca 02, 2009, 12:57:37 pmNikt nie chce wycofać się z "santo subito", a już na pewno nie Dziennik. Oni właśnie takiego świętego potrzebują, jakiego wizerunek próbują stworzyć - ikony papieża wyzwolonego, obalającego tabu itp.Nie chodiz o "Ddziennik" tylko o Papieża i Stolicę Apostolską, jak się "wdepnęło" w kłopotliwą kanonizację a zaczyna się właśnie robić "refleksje nad hermeneutyką ciągłości" itp "cuda" to niestety każdy pretekst wydawa się dobry, by móc się " po angielsku" z tej osobliwie kłopotliwej sytuacji móc wycofać.
wyczytałem gdzieś że kard. Dziwisz zaprzeczył w procesie jakoby fakt całowania Koranu uwieczniony na tej fotce miał miejsce. możliwe że to tylko było wąchanie lub polizanie
I GDZIE TU SENSACJA?