"DoMichnikanin"
Nowym wiceprzewodniczącym KEP został abp Jędraszewski. Jakieś panpoznanizm?
Cytat: Aqeb w Marca 13, 2014, 13:13:34 pmNowym wiceprzewodniczącym KEP został abp Jędraszewski. Jakieś panpoznanizm?Jeżeli skutkiem inwazji neopoznanizmu ma byc bredzenie - Żle z nami będzie...Dlaczego w Polsce krzyż nie stoi na ołtarzu? czylli abp Jedraszewski w waznym dla nas temacie.http://www.deon.pl/religia/duchowosc-i-wiara/dialogi-w-katedrze/art,6,dlaczego-w-polsce-krzyz-nie-stoi-na-oltarzu.htmlhttps://www.youtube.com/watch?v=KS_Q9U92AqU#t=205Mysle ze warto dac odpor w komentarzach - punktujac KEPskiego na podstawie wspolczesnych dokumentow i zdrowej teologii a nie zydowsko-protestanckiego redukcyjnego myslenia.
"Jak byłem małym chłopcem i słuzyłem do Mszy św (...) odprawiało sie tyłem do ludzi..." Dalej juz nie warto słuchac. No chyba po to by usłyszec, ze to oskarowy "Powrót do przeszłości" ( reż. Bugnini & Mason )....i kilka pokręconych teoryjek parapsychologicznych plus typowe wymigiwanie sie od konkretnej odpowiedzi.
Z nominacji Pana Boga: zmarł kard. José da Cruz Policarpo, emerytowany patriarcha Lizbony. 26 lutego skończył 78 lat. Chyba w 2005 roku niektórzy uważali go za jednego z papabili.+RIP+
To zdjęcie pokazuje, jak nikczemnym wynalazkiem są papierosy. No i mamy dowód, że szkodzą.
Cytat: Krusejder w Marca 14, 2014, 08:36:01 amTo zdjęcie pokazuje, jak nikczemnym wynalazkiem są papierosy. No i mamy dowód, że szkodzą.Może i szkodzą, ale to zdjęcie dowodem nie jest. Chyba, że widział Pan historię choroby i akt zgonu.
Papieze tez podobno palili
Papa Benedicto palił (znaczy zapewne pali nadal) conajmniej paczke dziennie
Cytat: PTRF w Marca 14, 2014, 12:05:38 pmCytat: Krusejder w Marca 14, 2014, 08:36:01 amTo zdjęcie pokazuje, jak nikczemnym wynalazkiem są papierosy. No i mamy dowód, że szkodzą.Może i szkodzą, ale to zdjęcie dowodem nie jest. Chyba, że widział Pan historię choroby i akt zgonu. Papierosy na pewno sie do lepszego zdrowia nie przyczynily .Swoja droga zdjecie jest bardzo interesujace - choc patrzymy na nie teraz przez pryzmat smierci - ale od razu po konsystorzu je znajomym posylalem .Papieze tez podobno palili