Niestety, ale muszę prosić Państwa o zaufanie, nie mogę na forum publicznym omawiać konkretnych zdarzeń, które publiczne nie są i dla dobra osób, które dotyczą, muszą pozostać niepubliczne. Nie zamierzam czynić zgorszenia. Mogę jedynie powtórzyć to, co napisałem: odsunięcie ks. Bolesława od jakiejkolwiek pracy duszpasterskiej było, wobec kilku zaistniałych zdarzeń, smutną, ale jednak koniecznością.I dla jasności: broń Boże nie chodzi o sprawy natury obyczajowej. Łączenie sprawy realizacji SP z obroną rzekomo skrzywdzonego ks. Bolesława moze tylko zaszkodzić.
A p. Barcikowski pisał tak:CytujNiestety, ale muszę prosić Państwa o zaufanie, nie mogę na forum publicznym omawiać konkretnych zdarzeń, które publiczne nie są i dla dobra osób, które dotyczą, muszą pozostać niepubliczne. Nie zamierzam czynić zgorszenia. Mogę jedynie powtórzyć to, co napisałem: odsunięcie ks. Bolesława od jakiejkolwiek pracy duszpasterskiej było, wobec kilku zaistniałych zdarzeń, smutną, ale jednak koniecznością.I dla jasności: broń Boże nie chodzi o sprawy natury obyczajowej. Łączenie sprawy realizacji SP z obroną rzekomo skrzywdzonego ks. Bolesława moze tylko zaszkodzić. Zgadzam się. Róbcie państwo jak chcecie ale ja miałem mini depresję po Mszy ks. Bolesława.zagadkaHostia w czasie prefacji jest na patenie. Po konsekracji jest na patenie. Na sed libera nos... jest na patenie. Kapłan robi znak krzyża pateną. Co się dzieje z okruchami? Niektórzy powiedzą że nic złego a inni że profanacja. Co do wpisu Pana DNRa ws. Mszy nieregularnej u św. Tomasza. Ks. prałat to stary prałat chory na serce. On się szykuje... 2 tygodnie na Mszę. Psychicznie i fizycznie. Dbamy o jak najczęstsza celebrację. Kwestia ludzi. Miała być bomba. Liczyłem 50 osób. Czemu chodzę na Imielin? Jakoś chcę uzyskać jak najwięcej z obecności z ks. prałatem Porywa mnie to stare wychowanie. Dziś nazywają je przedsoborowe. Porywa mnie głowa wysoko, ale nie z pychy a z osiągnięć w życiu. Ks. Tomasz był proboszczem, jest prałatem. Jakoś mi monarchiście tęskno w świecie za tym... Czasem widzę w nim Sapiehę.
Co do zniesmaczonych zagranicznych gosciach fundacji Ordo Iuris. Jezeli sie nie myle to fundacje zalozyli ludzie pobierajacy nauki w Pralaturze. Ciekawe dlaczego sami w W-wie nie doprowadzili do porannej celebracji tridentiny, np. u Zbawiciela ?Mieliby blisko na Filtrową i Gornoslaską.