z udziałem gitary jako instrumentu perkusyjnego
Cytat: PSFF w Czerwca 05, 2009, 16:52:04 pm z udziałem gitary jako instrumentu perkusyjnego żeby ktoś walił w pudło gitary jak w bębenek to nie widziałam na szczęście
Bębenki "afrykańskie" , gitara i grzechotki to tradycyjna oprawa muzyczna
Jak czytam ten wątek, to tylko się pocieszam, że nie jestem tradycjonalistą, więc nie mam grzechu jeżeli przystąpię do komunii na stojąco (choć mi się to nie zdarza raczej) A ciekawe jak "tradycjonaliści" patrzą się na komunię pod dwiema postaciami, która w czasie nowej Mszy przyjmuje się tylko na stojąco (z tego co pamiętam).
Pani Wirdiano, podałam przykład. Nie spotkałam się jak dotąd w KRK z przyjmowaniem Komunii przez wiernych pod dwiema postaciami, z wyjątkiem Eucharystii w Neo i sakramentu małżeństwa.
Upadnij na kolana...http://www.piotrskarga.pl/ps,3642,16,4486,1,PM,przymierze.html
I w tym miejscu przypomnieć młodym warto, że były czasy i to całkiem niedawne kiedy ludzie na widok księdza idącego do chorego z Panem Bogiem na ulicy klękali.I o czym tu dyskutować?
Cytat: Fidelis w Czerwca 05, 2009, 21:59:53 pmI w tym miejscu przypomnieć młodym warto, że były czasy i to całkiem niedawne kiedy ludzie na widok księdza idącego do chorego z Panem Bogiem na ulicy klękali.I o czym tu dyskutować? Po co przypominać skoro ja klękam. I pamiętam tamte stare dobre czasy