Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Stycznia 16, 2025, 11:37:04 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232884 wiadomości w 6646 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Poczekalnia  |  Wątek: Intronizacja Pana Jezusa na Króla Polski
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 16 Drukuj
Autor Wątek: Intronizacja Pana Jezusa na Króla Polski  (Przeczytany 71042 razy)
katoL90
*NOWICJUSZ*
adept
*

In hoc signo vinces!

« Odpowiedz #60 dnia: Lutego 24, 2014, 11:42:32 am »

Nie przeczytałem wszystkich zapisków sługi Bożej Rozalii Celakówny, ale wiem jedno. Sam akt intronizacyjny, którego ma dokonać władza świecka czyli sejm, albo sam król, jeżeli Pan Bóg w swej łaskawości raczy nam go zesłać, ma być końcem tego procederu, a nie jego początkiem. Pierw muszą zostać przeprowadzone ogólnonarodowe rekolekcje, prawo musi być zgodne z prawem Bożym, episkopat Polski musi intronizować Najświętsze Serce Pana Jezusa, czyli poddać całą Polskę woli Bożej. W sejmie w 2006 była dyskusja, aby sejm nadał tytuł Jezus- król Polski, to nie byłaby to wypełnienie woli Bożej i intronizacji Pana Jezusa na Króla Polski, ale początek tej drogi, tego by ludzie tym się zainteresowali, by zaczęli walczyć o to by prawo było CAŁKOWICIE zgodne z prawem Bożym, by tak jak średniowieczu całe życie, prawo, zwyczaje były podporządkowane pod to, że życie na ziemi jest tylko krótką pielgrzymką do wieczności i trzeba tak urządzić kraj, by ludziom ułatwiać drogę do zbawienia i zawrać z drogi do potępienia. Jeżeli ktoś walczy o to, by prawo do zabijania dzieci nienarodzonych zostało w Polsce zlikwidowane- przyczynia się do Intronizacji, jeżeli ktoś nawraca swoją rodzinę, przyjaciół- przyczynia się do intronizacji, jeżeli ktoś chodzi na marsze i krzyczy: "Wielka Polska- katolicka"- przyczynia się do intronizacji, jeżeli ktoś próbuje w swojej parafii namówić proboszcza, by pozwolił odprawiać starą mszę, by w ten sposób wzmocnić wiarę ludzi i przybliżyć ich do prawdziwej litugii, by ta najgodniejsza forma odnowienia Ofiary Golgoty uświęcała nas i wypraszała łaski dla Polski i Polaków- przyczynia się do intronizacji Pana Jezusa na Króla Polski. Właśnie chodzi o to, że każdy z nas w swoim życiu powinien walczyć na tym odcinku frontu, na którym Pan Bóg go postawił, a dla nas Polaków Pan Jezus wyznał główny cel, jakim jest uznanie społecznego panowania Jego w naszym narodzie. Do tego bardzo daleka droga, jest to walka na lata, a demontaż państwa, przez ostatnie lata przyspieszył bardzo, mamy tak wielu wrogów, ale jeśli Bóg z nami, któż przeciw nam.

Quis ut Deus
Ap 19, 16  A na szacie i na biodrze swym ma wypisane imię:
KRÓL KRÓLÓW I PAN PANÓW.
A z Jego ust wychodzi ostry miecz,
by nim uderzyć narody:
On paść je będzie rózgą żelazną
i On wyciska tłocznię wina zapalczywego gniewu Wszechmogącego Boga.
Ap 19, 15
Anna M
aktywista

« Odpowiedz #61 dnia: Lutego 24, 2014, 11:53:13 am »

Nie przeczytałem wszystkich zapisków sługi Bożej Rozalii Celakówny, ale wiem jedno. (...)

A szkoda, że pan nie czyta tego co należy i w związku z tym nie wie pan tego jednego. Odpowiedź do tego co pan podał tu w pierwszym wpisie jest tu, od pana "Jacenty2"

http://krzyz.nazwa.pl/forum/index.php/topic,8304.msg181361.html#msg181361
katoL90
*NOWICJUSZ*
adept
*

In hoc signo vinces!

« Odpowiedz #62 dnia: Marca 27, 2014, 04:09:30 am »

Jeżeli chcecie ratować świat, trzeba przeprowadzić Intronizację Najświętszego Serca Jezusowego we wszystkich państwach i narodach na całym świecie. Tu i jedynie tu jest ratunek. Które państwa i narody jej nie przyjmą i nie poddadzą się pod panowanie słodkiej miłości Jezusowej, zginą bezpowrotnie z powierzchni ziemi [83] i już nigdy nie powstaną. [83] Trzeba wszystko uczynić, by Intronizacja była przeprowadzona. Jest to ostatni wysiłek Miłości Jezusowej na te ostatnie czasy! [84] Polska nie zginie, o ile przyjmie Chrystusa za Króla w całym tego słowa znaczeniu, jeżeli się podporządkuje pod prawo Boże, pod prawo Jego miłości. Inaczej, moje dziecko, nie ostoi się (...) tylko te Państwa nie zginą, które będą oddane Jezusowemu Sercu przez Intronizację, które Go uznają swym Królem i Panem. [85] Państwa oddane pod panowanie Chrystusa i Jego Boskiemu Sercu dojdą do szczytu potęgi i będzie już jedna Owczarnia i jeden Pasterz.

[263] Jest jednak ratunek dla Polski: jeżeli mnie uzna za swego Króla i Pana w zupełności przez Intronizację, nie tylko w poszczególnych częściach kraju, ale w całym Państwie z Rządem na czele. [264] To uznanie ma być potwierdzone porzuceniem grzechów i całkowitym zwrotem do Boga.

[549] (…) 26 I 43 r. (…) Tak, Jezus jest dziś i zawsze, lecz dziś jest zapomniany i wzgardzony, nie jest przez nas ogłoszony i uznany za Króla!!
Polecam przeczytać cały tekst http://www.duchprawdy.com/intronizacja_rozalia_celakowna.htm Jeżeli ktoś ma minimum 95 IQ i dobrą wolę poznania prawdy to zrozumie ten tekst. Otóż Intronizacja Serca Bożego jest niesłychanie ważna, trzeba ją przeprowadzić w swoim sercu, w swojej rodzinie, mieście okręgu i kraju. Trzeba ją przeprowadzić w Polsce, przez episkopat, przez księży, biskupów. Natomiast to ma doprowadzić do powszechnego nawrócenia i do tego, by wszyscy Polacy (i inni, za granicą też trzeba przeprowadzić INSJ) uznali Pana Jezusa KRÓLEM. A że żyjemy w Polsce, nie we wszechświecie, nie w Niemczech, nie na Filipinach to trzeba uznać Pana Jezusa Królem POLSKI! Nikt z nas nie może w sercu uznać Pana Jezusa za Króla Polski, może intronizować Serce Boże, czyli poddać się jego woli i chcieć swoje serce upodobnić do NSPN. Termin intronizacji Jezusa- na Króla Polski może być mylony, z intronizacją NSJP. Być może, żeby uniknąć chaosu semantycznego lepiej używać, uznanie Pana Jezusa Królem Polski, przez cały naród i przez Sejm- czyli reprezentantów narodu(sorry taki mamy ustrój). W 1656 roku 1 kwietnia we Lwowie w kaplicy Matki Bożej łaskawej, król Polski Jan Kazimierz- czyli najwyższy reprezentant narodu przed Bogiem, oddał hołd Matce Bożej, uznał ją za Królową Korony Polskiej i powierzył jej cały naród, zobowiązując się do rozszerzania wobec jej czci w całym kraju, mocą swego urzędu. Nie mamy niestety króla, dlatego sejm Rzeczypospolitej może uznać zwierzchność Chrystusa jako Króla Polski i tym samym wprowadzi prawo, które jest CAŁKOWICIE zgodne z prawem bożym. Ogólnie to trzeba wrócić do czasów i obyczajów ze średniowiecza, bo intronizacja NSJ, a przez to uznanie władzy Chrystusa Króla w naszym państwie, jest odpowiedzią na detronizacje Chrystusa, która przez rewolucję protestancką, powstanie masonerii, rewolucję antyfrancuską szereg innych rewolucji XIX wiecznych, a w końcu przez straszną rewolucję bolszewicką, która trwa do dzisiaj z mniejszym lub większym efektem, szerzy się do dzisiaj. Ja jako Jan Kowalski mogę Intronizować NSPJ i uznać Chrystusa za Króla w swojej rodzinie, w szkole jak jestem dyrektorem, w gminie jak jestem wójtem, ale nie mogę w Polsce, skoro nie jestem królem Polski, ani nie jestem kilkuset posłami i prezydentem, którzy mogą uchwalić taki akt i wcielić go w życie. Nawet jakby wszyscy Polscy biskupi chcieli oficjalnie uznać Chrystusa Królem Polski to nie mogą, oni mogą "tylko" intronizować NSPN, a wolą Najświętszego Serca Pana Jezusa jest to, by oficjalnie i realnie królować w naszym kraju, a potem w innych. Sam papież nie mógłby zmusić polskich(dziś to bardziej polskojęzycznych niż polskich, ale to się zmieni, jak się zaczniemy nawracać) władz do uznania Jezusa za Króla Polski. Wytłumaczyłem to tak, że bardziej łopatologicznie już nie można. Każdy to uważa, że przesłaniem Rozalii Celakówny jest wyłącznie Intronizacja NSJP, bez dalszych konsekwencji jest albo nieuświadomiony (Lenin miał swoje określenie na takich ludzi), albo jest "agentem" siejącym zamęt wśród wierzących. X. Małkowski mówi o tym w filmiku, który zamieściłem na początku wątku. Proszę jeszcze raz posłuchać, ja nie jestem księdzem, jestem nędznym prochem, któremu Pan Bóg w swej nieskończonej miłości dał łaskę skruchy i nawrócenia. https://www.youtube.com/watch?v=8qePfyp2c9o
by nim uderzyć narody:
Ap 19, 15
tytanik404
aktywista

« Odpowiedz #63 dnia: Marca 27, 2014, 09:11:39 am »

W świetle posoborowej praktyki raczej nie można uznać Chrystusa za Króla bez odebrania Mu hm... istotnych prerogatyw. Intronizatorzy odrzucają więc naukę o społecznym panowaniu Chrystusa Króla i z uporem godnym lepszej sprawy forsują zasadę rex regnat, sed non gubernat. Taki Chrystus to Król na miarę naszych możliwości - monumentalny, ale pusty w środku jak ten ze Świebodzina.
Anna M
aktywista

« Odpowiedz #64 dnia: Marca 27, 2014, 11:50:13 am »

Cytat: katol90
Proszę jeszcze raz posłuchać, jestem nędznym prochem, któremu Pan Bóg w swej nieskończonej miłości dał łaskę skruchy i nawrócenia.  https://www.youtube.com/watch?v=8qePfyp2c9o

Proszę też tu popatrzeć:

http://krzyz.nazwa.pl/forum/index.php/topic,6263.msg181325.html#msg181325

A to że - tak jak pan pisze - "jestem nędznym prochem, któremu Pan Bóg w swej nieskończonej miłości dał łaskę skruchy i nawrócenia." nie ma znaczyć, że pan ma powielać i wypaczać naukę Kościoła w tym temacie, w temacie Chrystusa Króla.

Może moderacja wpłynie jakoś na pana "katol90" żeby w końcu zaczął czytać bo jest tak dużo w tym temacie napisane, a on nie czyta tego co mu inni tłumacza, tylko automatycznie zamieszcza na zasadzie skopiuj --> wklej.
« Ostatnia zmiana: Marca 27, 2014, 11:56:35 am wysłana przez Anna M » Zapisane
Wewiórka
*NOWICJUSZ*
uczestnik

« Odpowiedz #65 dnia: Marca 27, 2014, 15:27:10 pm »

a on nie czyta tego co mu inni tłumacza,

Uczył Marcin Marcina... ?

Bo Pani sobie coś ubzdurała w kwestii Pana Jezusa Chrystusa Króla Polski i uważa, że wszyscy tak powinni uważać. Proszę Pani, proszę sobie darować przynajmniej te złośliwości w stosunku do oponentów, bo nie ma Pani w tej sprawie ostatniego głosu i decydującego zdania. Może się Pani ta intronizacja nie podobać, ale to tylko rzecz Pani gustu, nic więcej. Proszę to wreszcie pojąć i przestać przesladować ludzi (a kapłanów szczególnie), tylko dlatego, że mają inne zdanie niż Pani.
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #66 dnia: Marca 27, 2014, 15:32:14 pm »

Grzeczniej Wiewiórze! Mamy niski poziom tolerancji do zwolenników fałszywych objawień prywatnych, czy to tych z Medjugorje, czy od groupies ks. Kiersztyna.
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Wewiórka
*NOWICJUSZ*
uczestnik

« Odpowiedz #67 dnia: Marca 27, 2014, 16:05:40 pm »

Grzeczniej Wiewiórze! Mamy niski poziom tolerancji do zwolenników fałszywych objawień prywatnych, czy to tych z Medjugorje, czy od groupies ks. Kiersztyna.

Grzecznie się uprasza czytać ze zrozumieniem, i nie zaczynać znowu z insynuacjami itp. bo znowu będzie Pan musiał chodzić na skargę do Admina. :)

I skoro już mowa, to uważam, ze trzeba nie mieć dobrej woli, żeby uważać, że intronizajcja Pana Jezusa na Króla Polski jest wypaczeniem lub że koliduje z intronizacją PSJ, lub mieć jakikolwiek inny negatywny stosunek do takiego aktu.
Ile mamy aktów oddania się NPM? Czy którykolwiek z nich koliduje z jakimś innym? Wyklucza inny? Nic podobnego!
I gdzie tu jest logika, że jak jest intronizajca PSJ, to nie może być intronizacji Pana Jezusa na Króla, albo odwrotnie? Gdzie tu jest sprzeczność?

I proszę nie  wkladać wszystkiego do jednego worka i nie mieszać jak diabeł ogonem.

I jeśli tak "rygorystycznie" się wymaga grzeczności, i jest się tak wrażliwym na swoim punkcie, to wypadałoby dać przykład przynajmniej równej grzeczności. A jest wręcz odwrotnie. Polecam zastanowieniu się i przemyśleniu swojego zachowania, tak Panu, jak i p. Annie M. Aczkolwiek, znając Państwa, nie spodziewam się. :)

« Ostatnia zmiana: Marca 27, 2014, 16:37:03 pm wysłana przez Wewiór » Zapisane
Anna M
aktywista

« Odpowiedz #68 dnia: Marca 27, 2014, 18:05:30 pm »

a on nie czyta tego co mu inni tłumacza,

Uczył Marcin Marcina... ?

Bo Pani sobie coś ubzdurała w kwestii Pana Jezusa Chrystusa Króla Polski i uważa, że wszyscy tak powinni uważać. Proszę Pani, proszę sobie darować przynajmniej te złośliwości w stosunku do oponentów, bo nie ma Pani w tej sprawie ostatniego głosu i decydującego zdania. Może się Pani ta intronizacja nie podobać, ale to tylko rzecz Pani gustu, nic więcej. Proszę to wreszcie pojąć i przestać przesladować ludzi (a kapłanów szczególnie), tylko dlatego, że mają inne zdanie niż Pani.

Dziecino, proszę jaśniej bo nie rozumiem o co chodzi.
mestwin
uczestnik

« Odpowiedz #69 dnia: Marca 27, 2014, 21:26:12 pm »

Dziecino, proszę jaśniej bo nie rozumiem o co chodzi.

Dziecinko, czytając twoje wypociny, to nie dziwię się, że nic nie rozumiesz.
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #70 dnia: Marca 27, 2014, 22:43:34 pm »

Sekciarstwo intronizacyjne za mocno zaczyna się tu panoszyć. Wnoszę o uzupełnienie regulaminu oraz banowanie osobników od prywatnych objawień różnych Agnieszek, Mieczysław i innych Kiersztynów.
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Kefasz
aktywista

Amen tako Bóg daj, byśmy wszyscy poszli w Raj.

ministrantura śpiewniki tradycja->
« Odpowiedz #71 dnia: Marca 27, 2014, 23:21:17 pm »

Zwłaszcza śmieszy mnie koleś pod pseudonimem "Adam - człowiek". Równie śmieszne jak "Piotr - skała".
Stare jest lepsze Ł5,39
liczne stare książki->http://chomikuj.pl/Pjetja
Z forum amerykańskich tradycjonalistów:
Oto zwyczajowe napomnienie: unikaj żarliwości; krytykuj zasady, nie ludzi.
Bądź rozróżniający, lecz nie czepialski. Bądź pouczający lecz nie zgryźliwy. Bądź zasadniczy, zamiast natarczywy.
katoL90
*NOWICJUSZ*
adept
*

In hoc signo vinces!

« Odpowiedz #72 dnia: Marca 28, 2014, 12:19:35 pm »

No tak, każdy, kto ośmiela się mieć inne zdanie na temat intronizacji , objawień w Medjugorie, niż te jedyne słuszne na tym forum, należy już do sekty, jest heretykiem itd. W wielu użytkownikach tego forum nie ma dobrej woli i chęci poznania prawdy. Owszem, znają właściwą naukę Kościoła, przeczytali pierdyliard przedsoborowych dokumentów, ale brak pokory blokuje wykorzystanie tego. Kościół ma strukturę hierarchiczną, każdy nawet najgorszy ksiądz modernista, jest wyżej w hierarchii niż my. Pan Bóg dał wam łaskę poznania prawdziwej nauki Kościoła, nie zanieczyszczonej posoborową zawieruchą, a wy marnujecie to przez pychę. Muszę przyznać, że łatwiej jest przekonać do potrzeby uznania władzy społecznej Chrystusa- czyli intronizacji Jego osoby (a nie Serca) na Króla Polski, zwykłych katolików, niż wielu tradycjonalistów, którzy wszystko wiedzą i stosują wobec siebie dogmat nieomylności w sprawach objawień Pana Jezusa, Maryi i Aniołów. Niebo widząc destrukcję Kościoła Bożego i Polski, która jeżeli będzie posłuszna woli Bożej ma przygotować świat na ostateczne przyjście Pana Jezusa, mówi przez maluczkich tego świata, tak jak Maryja przemawiała przez pastuszków w La Salette, Fatimie, Guadelupe, Gietrzwałdzie. Na pewno nie popadniecie w żadną herezję, na pewno będziecie się trzymać wiary Kościoła i walczyć o tradycję (nie wiem z jakim skutkiem). Tylko czy wypełniacie wolę Bożą, Chrystusa wobec was? Zostawiam was z tym pytaniem i polecam was wszystkich w modlitwie.

Z Panem Bogiem
by nim uderzyć narody:
Ap 19, 15
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #73 dnia: Marca 28, 2014, 12:53:54 pm »

Kościół ma strukturę hierarchiczną, każdy nawet najgorszy ksiądz modernista, jest wyżej w hierarchii niż my.

każdy nawet najlepszy ksiądz modernista znajduje się poza Kościołem katolickim.
katoL90
*NOWICJUSZ*
adept
*

In hoc signo vinces!

« Odpowiedz #74 dnia: Marca 28, 2014, 13:04:01 pm »

[/quote]

każdy nawet najlepszy ksiądz modernista znajduje się poza Kościołem katolickim.
[/quote]
Każdy ksiądz, biskup nawet heretyk, nie wyklęty oficjalnie ekskomuniką, ma władzę w swojej parafii i diecezji. Pewien egzorcysta w archidiecezji krakowskiej, żeby z większym skutkiem wyganiać demony (same mu to zmuszone były powiedzieć podczas egzorcyzmu) , musiał dostać pisemne zezwolenie od kardynała Dziwisza, który jest masonem 33 stopnia, więc niby podlega ekskomunice. Nawet największy modernista ma moc dawania sakramentów. Najlepszy przykład, że na czarnej mszy, zdegenerowani kapłani dokonują konsekracji hostii, by ją potem profanować.
by nim uderzyć narody:
Ap 19, 15
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 16 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Poczekalnia  |  Wątek: Intronizacja Pana Jezusa na Króla Polski « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!