Pod wpływem szatańskich objawień x. Kiersztyn porzucił nauczanie katolickie nt kultu NSPJ, zaczął mu bluźnić i promować w zamian wynikający z tych samych szatańskich objawień kult Jezusa Króla Polski.
Cytat: Krusejder w Czerwca 11, 2014, 11:29:17 amPod wpływem szatańskich objawień x. Kiersztyn porzucił nauczanie katolickie nt kultu NSPJ, zaczął mu bluźnić i promować w zamian wynikający z tych samych szatańskich objawień kult Jezusa Króla Polski.Ma pan gdzieś prawdę, dyskusja z panem nie ma sensu. Nie znam pana, ale sądząc po ilości wiedzy, jaką pan dzieli się na blogu i na forum, to jest pan tradycjonalistą od co najmniej kilku lat. Uważa pan wobec tego, iż posiada pan dogmat nieomylności o stwierdzeniach, które objawienia są fałszywe, a które prawdziwe. Ja jestem prostaczkiem, nawróconym grzesznikiem, rok temu w maju poszedłem po raz pierwszy na tridentinę. Powtarzam tylko to co, mówią poważni księża, doktorzy, którzy są wyżej w hierarchii kościelnej od pana. Oczywiści pan, powie, że biskupi promujący modernizm również są wyżej. Prawda, ale intronizacja jest całkowicie zgodna z nauczaniem Kościoła, z tradycją i wreszcie z naszą historią, bo jak już któryś raz przypominam 1 kwietnia 1656 roku król Jan Kazimierz w łączności z biskupami polskimi, ogłosił Maryję Królową Korony polskiej i zawierzył jej cały kraj. Po owocach ich poznacie, oby pana działalność w dzisiejszych trudnych czasach przysłużyła się Kościołowi i Ojczyźnie. Ale brakuje panu, podobnie jak wielu na tym forum POKORY(mnie też jej brakuje, ale ja to wiem i z tym walczę)!
Ja bym nie traktował tak ostro zwiedzionych osób fałszywym nauczaniem śp. ks Kiersztyna. Niestety kult NSJ staje się coraz bardziej nieznany , nie pielęgnowany przez biskupów i proboszczów a w jego miejsce wlewają się różne ruchy odnowowo -paraprotestanckie. Natura nie znosi przecież próżni.Brak wiedzy o kulcie NSJ powoduje ignorancję u wiernych.Do tego branie teologii na tzw. chłopski rozum" dopełnia wszystko. Stąd teza ks Kiersztyna na ich ulotkach Intronizacja NSJ nie , intronizacja Jezusa Króla Polski tak.
Cytat: Robert w Czerwca 11, 2014, 13:19:06 pmJa bym nie traktował tak ostro zwiedzionych osób fałszywym nauczaniem śp. ks Kiersztyna. Niestety kult NSJ staje się coraz bardziej nieznany , nie pielęgnowany przez biskupów i proboszczów a w jego miejsce wlewają się różne ruchy odnowowo -paraprotestanckie. Natura nie znosi przecież próżni.Brak wiedzy o kulcie NSJ powoduje ignorancję u wiernych.Do tego branie teologii na tzw. chłopski rozum" dopełnia wszystko. Stąd teza ks Kiersztyna na ich ulotkach Intronizacja NSJ nie , intronizacja Jezusa Króla Polski tak.Sami Jezuici, już pięćdziesiąt lat temu, stwierdzili, że nabożeństwo do NSJ jest zbyt anatomiczne.
Cytat: Wewiór w Czerwca 26, 2014, 10:47:01 amCytat: Robert w Czerwca 11, 2014, 13:19:06 pmJa bym nie traktował tak ostro zwiedzionych osób fałszywym nauczaniem śp. ks Kiersztyna. Niestety kult NSJ staje się coraz bardziej nieznany , nie pielęgnowany przez biskupów i proboszczów a w jego miejsce wlewają się różne ruchy odnowowo -paraprotestanckie. Natura nie znosi przecież próżni.Brak wiedzy o kulcie NSJ powoduje ignorancję u wiernych.Do tego branie teologii na tzw. chłopski rozum" dopełnia wszystko. Stąd teza ks Kiersztyna na ich ulotkach Intronizacja NSJ nie , intronizacja Jezusa Króla Polski tak.Sami Jezuici, już pięćdziesiąt lat temu, stwierdzili, że nabożeństwo do NSJ jest zbyt anatomiczne.Poproszę o konkrety.
Przecież o. Martin pisze o PATOLOGJACH w zakonie jezuitów.
podczas Marszu dla Jezusa Króla Polski w Gdańsku 27.05.2012 r.
"Jezuici" to powieść sensacyjna a nie żadny dokument. Nalegam na konkrety.