Ślubuję:Nie zmieniać niczego z przekazanej mi tradycji [...]
Nienawiść bierze się z osamotnienia w bólu. Gdzie byli rodzice tych molestowanych dzieci?
Cytat: Tato w Czerwca 01, 2009, 23:01:35 pmŚlubuję:Nie zmieniać niczego z przekazanej mi tradycji [...]Niestety, Paweł VI był zdaje się ostatnim, który złożył przysięgę koronacyjną...
Ręce opadają. Tego nawet komentować się nie da.Jedno tylko pytanie: dlaczego był ordynariuszem przez 25 lat?STRASZNE!
PS. Padalec to mała mi
poprzednio byłam małą mi, ale ani nie mogłam się zalogować, ani zarejestrować jako taka
Dokładnie tak ostatnim. Co niczego nie zmienia gdy idzie o jej precyzyjną i jasną wymowę. Przysięgę koronacyjną składali ostatnio Jan XXIII i Paweł VI, pierwszym ,który odmówił koronacji był Jan Paweł I ( kard.Luciani ).
Niestety, Paweł VI był zdaje się ostatnim, który złożył przysięgę koronacyjną...
Jakieś źródła? Bo od św. Agatona przez 600 lat kończy się w średniowieczu, zaś o "Liber Diurnus" napisano w Catholics Encyclopedia: "Liber Diurnus Romanorum Pontificum, Latin for Journal of the Roman Pontiffs, is the name given to a miscellaneous collection of ecclesiastical formulae used in the Papal chancery until about the 11th century\. It fell into disuse through the changed circumstances of the times and was soon forgotten and lost."Według "Zawsze Wierni" ostatnim który składał tę przysięgę był św. Celestyn V w 1293 lub 1294r...
Cytat: padalec w Czerwca 02, 2009, 10:55:07 ampoprzednio byłam małą mi, ale ani nie mogłam się zalogować, ani zarejestrować jako takaStare konto jest:http://krzyz.katolicy.net/index.php?action=profile;u=136Czy opcja "zapomniałeś hasła" nie działa??? Przesyła na adres mailowy link do zresetowania hasła.