W związku z pytaniami o status kanoniczny osoby występującej w mediach jako S. Bruna od Maryi oraz tzw. Pustelni Matki Bożej Jasnogórskiej, znajdującej się w Częstochowie przy ul. Mirowskiej, informujemy, że wspomniana osoba oraz jej rodzona matka (przedstawiająca się jako S. Klara od Jezusa Miłosiernego),
(...)Hardo odpowiedziały na komunikat archidiecezji."Pustelnicy, którzy są dla katolików wzorami życia tym powołaniem, to oczywiście ci, których Kościół wyniósł do chwały ołtarzy. Nie ma wśród nich praktycznie pustelników, którzy składali śluby na ręce biskupa. Większość nie złożyła nawet ślubów prywatnych. Przez dwa tysiące lat uważano eremityzm przede wszystkim za styl życia ascetycznego. Sprowadzanie pustelnictwa katolickiego do wąskiego marginesu osób personalnie i formalnie związanych z biskupami to absurd" - czytamy w odpowiedzi siostry Bruny.Zgodziła się jedynie z tym, że zmodyfikuje swój strój. W najnowszym filmie występuje w kapturze, podobnym do tego w bluzie dresowej. Zarzuca biskupom, że chcą wprowadzić cenzurę internetu.https://wiadomosci.wp.pl/mowisz-polakom-jak-trafic-do-nieba-stajesz-sie-gwiazda-6637115432467360a
Ciekawostka, w googlomapach załatwiły sobie zamazanie zdjęcia swojej siedziby, czyżby miały co do ukrycia?
Mam tak samo
121 tys. zł w datkach przesłali w 2020 roku siostrze Brunie od Maryi i jej matce siostrze Klarze od Jezusa Miłosiernego sympatycy ich kazań, zamieszczanych w serwisie YouTube.
Cytuj121 tys. zł w datkach przesłali w 2020 roku siostrze Brunie od Maryi i jej matce siostrze Klarze od Jezusa Miłosiernego sympatycy ich kazań, zamieszczanych w serwisie YouTube. Na miejscu biskupa też bym się wkurzył - na jego żerowisku pod jego nosem ktoś taką forsę czesze A działa gdzie?
O Bonitas! Drodzy Miłośnicy tradycyjnej liturgii łacińskiej! Zapraszamy serdecznie do włączenia się w tworzenie przy Pustelni Matki Bożej Jasnogórskiej duszpasterstwa tradycji łacińskiej. Tuż przed świętami Narodzenia Pańskiego na jego powstanie wyraził zgodę ks. abp. Wacław Depo, Metropolita Częstochowski.
O Bonitas!Bardzo dziękuję za wklejenie listu Mona też do nas przysyłać intencje modlitewne na adres: intencje@eremitki.pl pozdrawiam Każdego z Państwa serdecznie
Te nagrania na YT były całkiem dobre, takie krótkie nauki
I z tego co wiem, to miała pozwolenie od abp Depo na prowadzenie takiej ewangelizacji
s. Bruna od MaryiWspólnota Świętego Brunona z KoloniiPustelnia Matki Bożej JasnogórskiejKontakt: kontakt@eremitki.plOfiary można wpłacać na konto:Fundacja Biskupa Hugona87 1320 1104 3006 5417 2000 0002 Tytułem: dla eremitek
Anna M:CytujTe nagrania na YT były całkiem dobre, takie krótkie naukiCytuj I z tego co wiem, to miała pozwolenie od abp Depo na prowadzenie takiej ewangelizacjiTak się zaczyna i kończy Tradycja Una Cum Posoborum Portal Una Cum ....Posoborum