...i nagle, gdy myślałeś, że widziałeś już wszystko...http://zakony-na-swiecie.blogspot.com/2011/04/ss-jana-pawa-ii.htmlJa się pytam- kiedy powstanie męska gałąź?
to juz wole lefebvre'a
vide: zmiany wlk. tygodnia
Cytat: ratio w Maja 04, 2011, 11:15:28 am(...)W Toruniu, w kościele garnizonowym p.w. Świętej Katarzyny Aleksandryjskiej, nad ołtarzem z tabernakulum udrapowano koszmarną dekorację niby-skał, po których z prawej strony szumi spływająca woda (?), po lewej stronie w chmurach nad tymi skałami usytuowano otwarte okno z filuternie uśmiechającym się błogosławionym Janem Pawłem II, Papieżem, ale pod oknem umieszczono napis: "ŚWIĘTY JAN PAWEŁ ..."A nad tabernakulum umieszczono wielką figurę Chrystusa Zmartwychwstałego z rozłożonymi rękoma w geście jakby mówiącym:<<I co Ja mam z tym teraz zrobić?>>Jakieś zdjęcie?? Chętnie bym to zobaczył
(...)W Toruniu, w kościele garnizonowym p.w. Świętej Katarzyny Aleksandryjskiej, nad ołtarzem z tabernakulum udrapowano koszmarną dekorację niby-skał, po których z prawej strony szumi spływająca woda (?), po lewej stronie w chmurach nad tymi skałami usytuowano otwarte okno z filuternie uśmiechającym się błogosławionym Janem Pawłem II, Papieżem, ale pod oknem umieszczono napis: "ŚWIĘTY JAN PAWEŁ ..."A nad tabernakulum umieszczono wielką figurę Chrystusa Zmartwychwstałego z rozłożonymi rękoma w geście jakby mówiącym:<<I co Ja mam z tym teraz zrobić?>>
W czerwcu wyjaśni się, czy jeszcze przed wakacjami