superfluus
|
|
« Odpowiedz #15 dnia: Grudnia 11, 2014, 09:12:26 am » |
|
|
|
|
|
|
|
|
conservative revolutionary
|
|
« Odpowiedz #16 dnia: Grudnia 11, 2014, 15:35:29 pm » |
|
Brązowa hostia o lekko kawowym posmaku
|
|
|
|
Tradycjonalizm jest najbardziej rewolucyjną ideologią naszych czasów.
|
|
|
jp7
|
|
« Odpowiedz #17 dnia: Grudnia 11, 2014, 16:30:48 pm » |
|
Brązowa hostia o lekko kawowym posmaku
Lekko przypalona.
|
|
|
|
Kyrie Eleison! Czy jednak Syn Człowieczy znajdzie wiarę na ziemi, gdy przyjdzie?
|
|
|
vita.romana
rezydent
Miserere mei...
|
|
« Odpowiedz #18 dnia: Grudnia 11, 2014, 23:26:25 pm » |
|
Ks Jan Kaczkowski jak coraz więcej go słucham to coraz bardziej dla mnie zbliża się mentalnie do środowiska Tygodnika Powszechnego. Ostatnio o Szymborskiej mówił że była kochaną i wspaniałą poetką.
Dlatego nie wiem czym sie zachwycać.
Obawiam się, ze to ten glejak jest taki bezlitosny... Moze jakiś medyk to potwierdzi?
|
|
|
|
Pan jest moim Pasterzem...
|
|
|
dernapol
|
|
« Odpowiedz #19 dnia: Grudnia 12, 2014, 01:26:32 am » |
|
Dla mnie miarą ortodoksji katolickiej nie jest stosunek do tej czy innej poetki, ale do Tradycji Kościoła. A w tym względzie x. Jan jest coraz bardziej tradycyjny.
|
|
|
|
|
|
|
Robert
|
|
« Odpowiedz #20 dnia: Grudnia 12, 2014, 17:18:28 pm » |
|
A mnie się widzi ,że ks Kaczkowski należy do tradycyjnego Kościoła otwartego.
|
|
|
|
|
|
|
ryszard1966
|
|
« Odpowiedz #21 dnia: Grudnia 12, 2014, 17:47:04 pm » |
|
Ja podziwiam x. Jana. Nie poddaje się chorobie. Tak się jakoś sklada ze w Polsce ze sympatie trydenckie przejawiają niekiedy osoby powiązane z '' Tygodnikiem Powszechnym" biskup Pieronek, czy sp. arcyb. Życzynski. Natomiast ,,konserwatysci' np. o. Tadeusz Rydzyk maja co najmniej obojętny stosunek do KRR.
|
|
|
|
|
|
|
Antiqus_ordo
bywalec
|
|
« Odpowiedz #22 dnia: Grudnia 12, 2014, 19:42:47 pm » |
|
Księdza Jana poznałem jakoś ok 2004 r. chyba - dokładnie nie pamietam - był wikariuszem w Pucku, już wtedy miał bardzo tradycyjne poglądy. Uczestniczył w ślubie udzielanym przez ks. Dawidowskiego, chwilę potem rozmawialismy. To co głosi dziś nie jest wynikiem mody, czy nagłego "tradinawrócenia"
|
|
|
|
|
|
|
Robert
|
|
« Odpowiedz #23 dnia: Grudnia 12, 2014, 19:50:15 pm » |
|
Dziwne ,że nie dostrzega prania mózgów młodych ludzi przez np.Jurka Owsiaka, czy że jest miłosnikiem stalinicy poetki Szymborskiej. Chwała mu za to co robi na co dzień ale dla mnie postawa księdza jest co najmniej zastanawiająca. Dla mnie jest w szufladce księży dziwolągów.
|
|
|
|
|
|
|
pauluss
|
|
« Odpowiedz #24 dnia: Grudnia 12, 2014, 20:31:53 pm » |
|
Dla mnie jest w szufladce księży dziwolągów.
Lepiej byc kaplanskim dziwolagiem niz byc mdlym, nijakim i bezideowym jak 95 procent ksiezy w Polsce;).
|
|
|
|
|
|
|
ryszard1966
|
|
« Odpowiedz #25 dnia: Grudnia 12, 2014, 21:30:33 pm » |
|
A niektóre osoby otaczające bl. Księdza Jerzego byly jeszcze bardziej kontrowersyjne, ale jakoś nikt nie kwestionuje jego świętości. Geremek, Michnik, Kuroń itp. Tak więc dajmy spokój x Janowi.
|
|
|
|
|
|
|
Anna M
|
|
« Odpowiedz #26 dnia: Grudnia 12, 2014, 22:36:20 pm » |
|
A mnie się widzi ,że ks Kaczkowski należy do tradycyjnego Kościoła otwartego.
A pan do jakiego Kościoła nalezy? gdzie zaszufladkować?
|
|
|
|
|
|
|
dernapol
|
|
« Odpowiedz #27 dnia: Grudnia 13, 2014, 19:16:18 pm » |
|
Księdza Jana poznałem jakoś ok 2004 r. chyba - dokładnie nie pamietam - był wikariuszem w Pucku, już wtedy miał bardzo tradycyjne poglądy. Uczestniczył w ślubie udzielanym przez ks. Dawidowskiego, chwilę potem rozmawialismy. To co głosi dziś nie jest wynikiem mody, czy nagłego "tradinawrócenia"
Dokładnie tak, źle się wyraziłem. X. Jan niezmiennie interesuje się Tradycją i Mszą w starym rycie, ostatnio jakby ma więcej okazji, żeby o tym mówić i zarażać tym innych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|