Cytat: Adam w Lipca 18, 2009, 17:31:16 pmCytat: Tato w Lipca 18, 2009, 17:27:45 pmProtestanci mogli mieć tylko niezły ubaw z takiego "katolika" jak JFK...podobnie jak wicepraezydenta obecnie...Ale może jakieś konkrety odnośnie JFK?Proszę poczytać sobie choćby Waldemara Łysiaka, albo najlepiej wspomnienia ochroniarza Pana Prezydenta...tam będą "konkrety".
Cytat: Tato w Lipca 18, 2009, 17:27:45 pmProtestanci mogli mieć tylko niezły ubaw z takiego "katolika" jak JFK...podobnie jak wicepraezydenta obecnie...Ale może jakieś konkrety odnośnie JFK?
Protestanci mogli mieć tylko niezły ubaw z takiego "katolika" jak JFK...podobnie jak wicepraezydenta obecnie...
Kennedy był jedynym katolickim prezydentem w historii USA, ale "katolickim" tylko z nazwy. Do czasów Obamy to najbardziej proaborcyjny fighter w historii na tym stanowisku.
bardzo ciekawy tekst i słuszny wniosek p. Bolta: na początku lat 60-tych aborcja była legalna chyba tylko w krajach komunistycznych
W Japonii i w innych krajach azjatyckich chyba też.
Cytat: Michał Barcikowski w Lipca 24, 2009, 08:47:08 amW Japonii i w innych krajach azjatyckich chyba też.Znaczy w Chinach Korei Płn,Wietnamie i Mongolii?
W PRL aboracja była nielegalna? Uczono mnie na historii czego innego.
Cytat: wiridiana w Lipca 24, 2009, 14:40:21 pmW PRL aboracja była nielegalna? Uczono mnie na historii czego innego.Michał pisze o czasach stalinowskich, a więc do 1956. Zatem ma rację, bo zmiana tych przepisów to "dobrodziejstwo" gomułkowskie.głosujemy bez skreśleń, (o)pamiętajmy !!
Zapewne pije Pan do tegoż sławetnego nagrania z pogrzebu Kennedyego (25.11.1963), też je widziałem i bynajmniej nie odniosłem wrażenia, że tak odprawiona pogrzebowa msza trydencka była nieważna, intencja z pewnością była ważna, jedyne zastrzeżenia można mieć do łaciny celebransa, ale to chyba była wada wymowy niż celowe zaniedbanie.