zaprzeczanie samemu sobie
co innego ma na celu owo "otwarcie na świat"?
z cyklu kwiatki Pp Franciszka:Matki, dawajcie dzieciom mleko, nawet teraz jeśli płaczą lub są głodne. Karmcie je piersią, nie przejmujcie się – mówił Franciszek.
Niech mi ktoś wytłumaczy, co jest złego w karmieniu głodnego i zaryczanego dziecka.
Cytat: Andris Inkvizitors w Lutego 16, 2017, 14:34:02 pmNiech mi ktoś wytłumaczy, co jest złego w karmieniu głodnego i zaryczanego dziecka. Oczywiście, że nic złego. Ale mimo wszystko to dość niepoważne, że okupant Stolicy Piotrowej zajmuje się tego typu sprawami. Może powinien jeszcze zachęcić do zmieniania pieluch i wycierania zasmarkanych nosów? Najlepiej w specjalnej encyklice.
Rozmawiałem z moją mamą. W latach 60-tych na wsi nie było humany, a karmienie piersią było normą. Ani ona ani jej karmiace kolezanki nie karmiły piersią w kosciele a nawet im to do głowy nie przyszło. Ludziom sie dzisiaj w dupach przewraca i papiez nie madrzejszy.
Dzisiaj często to jest niemożliwe, i dziecko musi się zabrać do kościoła, bo nie ma go z kim zostawić.
Cytat: Regiomontanus w Lutego 25, 2017, 16:31:39 pmDzisiaj często to jest niemożliwe, i dziecko musi się zabrać do kościoła, bo nie ma go z kim zostawić.Jeśli dziecka nie ma z kim zostawić, to matka nie ma obowiązku wysłuchania Mszy.