Pierwsi pod bergoliowy nóż mogą pójść indultowcy i IBP.
Dlatego w internecie Bractwo trzyma język za zębami a nawet broni Bergolia licząc na deal.
Cytat: rysio w Lutego 02, 2016, 11:50:03 amDlatego w internecie Bractwo trzyma język za zębami a nawet broni Bergolia licząc na deal.Jakiś szybki cytacik, please...
Cytat: rysio w Lutego 02, 2016, 17:57:54 pmPierwsi pod bergoliowy nóż mogą pójść indultowcy i IBP. Skoro dotąd nie poszli, to już nie pójdą. Papież tradsów nie kocha, ale toleruje. I to nam musi wystarczyć.
I to nam musi wystarczyć.
Cytat: stary kontra w Lutego 02, 2016, 22:08:52 pmCytat: rysio w Lutego 02, 2016, 11:50:03 amDlatego w internecie Bractwo trzyma język za zębami a nawet broni Bergolia licząc na deal.Jakiś szybki cytacik, please...http://www.revue-item.com/10565/conference-de-mgr-fellay-a-washington/
Przyjmuję do wiadomości. Jak rozumiem wykłada pan tu swoje poglądy. Trudno mi rzecz jasna z tym polemizować.
@ Anna M.Nie jesteśmy w przedszkolu. ............
Od czasu pamiętnego stwierdzenia z jesieni 2013 r., że "mamy przed sobą prawdziwego modernistę", nie przypominam sobie żadnej krytycznej wypowiedzi bp Fellay'a n/t posunięć Franciszka - a przecież okazji było aż nadto.Można co najwyżej spekulować, jakie są tego powody, ale fakt jest oczywisty: Bractwo postanowiło milczeć.
Zadziwia mnie ta dyskusja, czy też raczej pyskówka.(...)
Zadziwia mnie ta dyskusja, czy też raczej pyskówka.Przecież nie trzeba być jakimś nadmiernie bystrym obserwatorem, żeby zauważyć, że Bractwo zaniechało publicznej krytyki papieża (nie licząc okazjonalnych nieśmiałych uwag na lokalnych portalach). Od czasu pamiętnego stwierdzenia z jesieni 2013 r., że "mamy przed sobą prawdziwego modernistę", nie przypominam sobie żadnej krytycznej wypowiedzi bp Fellay'a n/t posunięć Franciszka - a przecież okazji było aż nadto.Można co najwyżej spekulować, jakie są tego powody, ale fakt jest oczywisty: Bractwo postanowiło milczeć.