Wybaczcie mi ten gniew, ale to już mnie wkurza. Internet jest pełen filmów, gdzie wyznawcy pokojowego islamu odcinają głowy katolikom jak kurom, a papież woła, że Kościół jest z tymi poj...., czy to można nazwać inaczej niż głupotą?
Takie versus populum a sternik nie po tej stronie.
Cytuj Wybaczcie mi ten gniew, ale to już mnie wkurza. Internet jest pełen filmów, gdzie wyznawcy pokojowego islamu odcinają głowy katolikom jak kurom, a papież woła, że Kościół jest z tymi poj...., czy to można nazwać inaczej niż głupotą? Ci z Lampedusy nie zarzynają... Jeszcze. Najwyżej przygotowują miejsce tym zarzynającym
- Gdzie normalnie wsiadają pasażerowie? Na Fiumicino? Nie chcę więc sprawiać kłopotów, odlatując z Ciampino... - cytuje słowa papieża Andrea Tornielli na portalu Vatican Insider. Decyzję tę tłumaczy on pragnieniem uproszczenia procedur.
Na przelot do Rio de Janeiro Alitalia wybrała samolot Airbus 330, a nie bardziej wygodny Boeing 777.
CytujNa przelot do Rio de Janeiro Alitalia wybrała samolot Airbus 330, a nie bardziej wygodny Boeing 777.ojojoj. co to za sformułowanie? to już ignorancja, albo głupota kogoś, kto to pisał. nie wiem, kto tak wymyślił, ale polemizowałbym ze sformułowaniem, że jeden jest wygodniejszy od drugiego. oba są podobne, to ta sama klasa i są tak samo wygodne, a poszczególne doznania zależą od konfiguracji i wyposażenia wnętrza danej wersji modelu zamówionego przez daną linię. mi na przykład bardziej odpowiadał A330, a wymęczył B777, i co mi zrobią?
Koszt zamknięcia lotniska Fimicino a puszczenia ruchu papieskiego przez Ciampino ktoś policzy? Piekny, choć bezsensowny gest...
Jak ocenić, który samolot jest mniej wygodny?To proste: mniej wygodny jest ten, w którym leci Papież
A 330 jest starszy jakieś 20 lat od B777