Nie wiedziałem, że przybiera to aż tam masowe formy....
Papież Franciszek i jego poprzednik Benedykt XVI po raz pierwszy wspólnie wzięli udział w uroczystości w Watykanie - poinformowało biuro prasowe. Obaj "objęli się serdecznie" podczas ceremonii odsłonięcia statuy świętego Michała Archanioła. Przez całą uroczystość przed gmachem gubernatoratu Państwa Watykańskiego obaj papieże siedzieli obok siebie w fotelach. W krótkim przemówieniu Franciszek podziękował swemu poprzednikowi za obecność. [...]
Wybaczcie mi ten gniew, ale to już mnie wkurza. Internet jest pełen filmów, gdzie wyznawcy pokojowego islamu odcinają głowy katolikom jak kurom, a papież woła, że Kościół jest z tymi poj...., czy to można nazwać inaczej niż głupotą?
Bo to jest pastorał wykonany z kawałków drewna pochodzących z łodzi rozbitków zmierzających na Lampedusę.
Cytat: Mama w Lipca 08, 2013, 16:38:16 pmBo to jest pastorał wykonany z kawałków drewna pochodzących z łodzi rozbitków zmierzających na Lampedusę. Fajne, tylko jedno mnie zastanawia: czy to koło sterowe nie powinno być przypadkiem z drugiej strony? Albo może papież odwrotnie stoi?