Po uważnym obejrzeniu klipu można dojść do wniosku, że ten, kto go realizował, „wkręcił” Papieża w swoje własne przesłanie
Dobre, swietne. Bergolio wyznaje synkretyczną religię, więc Christianitas potepia rezysera A teraz ciekawostka: czy wiedzą Państwo kto występuje w filmie? Kto wypowiada rozne wyznania swojej wiary?Wszyscy to koledzy Bergolia z Buenos Aires. M inn rbin i osobisty rzecznik prasowy bergolia z Buenos, ktory zaslynąl atakiem na B16 za "niszczenie relacji z islamem". Filmik nakrecila tv watykanska z udzialem agencji reklamowej z Argentyny i Barcelony obslugujacej - zyjacej z obslugi podmiotow koscielnych. 35 letni wlasciciel powiazany jest z OD.Opublikowano to kilka dni temu na Zachodzie ale w janopawlolandzie obowiazuje Ani Mru Mru
CytujPo uważnym obejrzeniu klipu można dojść do wniosku, że ten, kto go realizował, „wkręcił” Papieża w swoje własne przesłanieZirytował mnie powyższy cytat. Jakże rozsądny człowiek może coś takiego napisać?Przecież do stu tysięcy fur beczek, każdy, kto ma w sobie za grosz katolickiego ducha, oglądając ten filmik wzdryga się z niesmakiem. Gdyby istotnie było tak, jak chce p. Milcarek (tzn. papież nie zgadza się z przesłaniem filmiku i tylko "dał się wkręcić" w jego emisję), to oznaczałoby to, mówiąc delikatnie, że papież jest słaby na umyśle. Czy to chce powiedzieć p. Milcarek?
Górny pisał o tym wpolityce.
Odrzucanie hierarchii to duch niekatolicki, nie odrzucać ale i być dalekim od entuzjazmu. Szacunek dla autorytetu. Tak ja uważam. Odrzucić i być takim niezależnym elektronem?
Cytat: rysio w Stycznia 17, 2016, 00:33:56 amA teraz ciekawostka: czy wiedzą Państwo kto występuje w filmie? Kto wypowiada rozne wyznania swojej wiary? (...) Górny pisał o tym wpolityce.
A teraz ciekawostka: czy wiedzą Państwo kto występuje w filmie? Kto wypowiada rozne wyznania swojej wiary? (...)
CytujOdrzucanie hierarchii to duch niekatolicki, nie odrzucać ale i być dalekim od entuzjazmu. Szacunek dla autorytetu. Tak ja uważam. Odrzucić i być takim niezależnym elektronem? Uznanie sukcesji apostolskiej hierarchii to jedno, przesunięcie przełącznika "on/off" w mózgu na pozycję "off" to co innego.Pisze pani "dalekim od entuzjazmu" - to kategoria emocjonalna a nie racjonalna.
Zirytował mnie powyższy cytat. Jakże rozsądny człowiek może coś takiego napisać?
to oznaczałoby to, mówiąc delikatnie, że papież jest słaby na umyśle. Czy to chce powiedzieć p. Milcarek?
Cytat: Regiomontanus w Stycznia 17, 2016, 03:52:12 amto oznaczałoby to, mówiąc delikatnie, że papież jest słaby na umyśle. Czy to chce powiedzieć p. Milcarek?Według niektórych ma on po prostu ma słabą komunikację z mediami, nie rozumie ich, jest swego rodzaju więźniem Watykanu – np. wypowiedział słowa, które odbiły się szerokim echem po całym świecie ("kimże jestem, żeby go osądzać"), a "po jakimś tam pół roku czy po wielu miesiącach do niego dotarło, jaką karierę te słowa zrobiły w mediach".http://telewizjarepublika.pl/Potyczki-z-wiara-odc-28-20152016,video,2111.html#.VpuvPVIvk4C (07:40)
Może czas stanąć w prawdzie?
Cytat: Anna M w Stycznia 16, 2016, 20:42:03 pmMoże czas stanąć w prawdzie? Co to znaczy, przepraszam pani Anno?
"Chrześcijanie zatrzymujący się na stwierdzeniu, że „zawsze tak się robiło” mają serce zamknięte na niespodzianki Ducha Świętego i nigdy nie dojdą do pełni prawdy, ponieważ są bałwochwalcami i buntownikami" – powiedział Franciszek podczas porannej Eucharystii w Domu Świętej Marty.
Te Boże niespodzianki to są popularne, ale bardziej u tych z różnych "kościołów"