Dodam; wcale bym się nie zdziwił gdybym dowiedział się z mediów, że Franciszek poprosił do tańca jakąś argentyńskązakonnicę, zatańczył z nią tango i odprowadziwszy na miejsce też pocałował elegancko w rękę.
Zdziwiłbym się gdyby to była zakonnica...
Cytat: dxcv w Maja 10, 2014, 11:24:30 amZdziwiłbym się gdyby to była zakonnica...Dlaczego Są różne zakonnice....np. mogłaby być to "zakonnica amerykańska"...
Zakonnica amerykanska to starsza pani po siedemdzeisiatce, ktora zakonnicy nie przypomina czyli dwa w jednym .
Cytat: pauluss w Maja 10, 2014, 23:30:38 pmZakonnica amerykanska to starsza pani po siedemdzeisiatce, ktora zakonnicy nie przypomina czyli dwa w jednym .Gwoli ścisłości to zakonnica z LWCR. Inne zakonice są młode i normalne
"Iniquitas radix malorum" - nierówność źródłem wszelkiego zła. Tak napisał papież na twitterzehttps://twitter.com/Pontifex_ln/status/460697074535649280
każde małżeństwo, które się "rozpadło", było nieważne od samego początku współżycie w związku bez ważnego ślubu jest grzechem powszednim, ale nie śmiertelnym.
Jeżeli na przykład jutro pojawiłaby się na Ziemi ekspedycja z Marsa i przyszliby do nas Marsjanie – zieloni, z długimi nosami i wielkimi uszami, tak jak rysują ich dzieci – i poprosili nas o chrzest, to co by się stało? – zapytał papież, po czym zacytował fragment słów wypowiadanych przez św. Piotra: " Jeżeli więc Bóg udzielił im [poganom - przyp. red.] tego samego daru co nam, którzyśmy uwierzyli w Pana Jezusa Chrystusa, to jakżeż ja mogłem sprzeciwiać się Bogu?"
UFOLUDYCytujJeżeli na przykład jutro pojawiłaby się na Ziemi ekspedycja z Marsa i przyszliby do nas Marsjanie – zieloni, z długimi nosami i wielkimi uszami, tak jak rysują ich dzieci – i poprosili nas o chrzest, to co by się stało? – zapytał papież, po czym zacytował fragment słów wypowiadanych przez św. Piotra: " Jeżeli więc Bóg udzielił im [poganom - przyp. red.] tego samego daru co nam, którzyśmy uwierzyli w Pana Jezusa Chrystusa, to jakżeż ja mogłem sprzeciwiać się Bogu?"http://www.bankier.pl/wiadomosc/Watykan-papiez-o-Marsjanach-3120289.html
[...]Marsjanie są potomkami Adama i Ewy?Hipoteza dość ryzykowna A jeśli nie są, to po co im chrzest?