przy całym braku sympatii dla Franciszka, wolałbym jednak coś takiego usłyszeć z jego ust, a nie z jakiegoś tam szmatławca
Cytat: Jean Raspail w Kwietnia 26, 2014, 18:50:00 pmprzy całym braku sympatii dla Franciszka, wolałbym jednak coś takiego usłyszeć z jego ust, a nie z jakiegoś tam szmatławca A ja wolałbym tego nie słyszeć w ogóle...
Te słowa są pewnie przekręcone przez ignoranckich pismaków ale - cały Franciszek, zamiast umocnienia w Wierze ciągły zamęt i sprzeczne informacje. Czyli nihil novi sub sole
Uczciwiej będzie więc chyba otwarcie to stwierdzić.
Cytat: Tato w Kwietnia 26, 2014, 20:59:20 pmUczciwiej będzie więc chyba otwarcie to stwierdzić. Czyli co?
Dobrze że padła kwestia "białych małżeństw" - przecież to jest właśnie rozwiązanie dla rozwodników. Po co wymyślać coś nowego?
Panie Tato, Pańskie przypuszczenia nie wydają mi się prawdopodobne. Synod musiałby znieść grzech cudzołóstwa, by to co Pan tu pisze, mogło okazać się prawdą. Takie coś jest w ogóle możliwe?
Cytat: Tato w Kwietnia 27, 2014, 00:28:41 amW Prawosławiu możliwe jest czy nie jest ?Nie interesuje mnie prawosławie, jestem katolikiem. Przynajmniej tak mi się wydaje.
W Prawosławiu możliwe jest czy nie jest ?