1. Czy normalna jest sytuacja w której: użytkownik wylogowuje się z forum, przegląda je jako wylogowany gość, wyłącza komputer, a po włączeniu i wejściu na stronę forum jest zalogowany, mimo iż się nie logował. Co może oznaczać taka sytuacja. Czy ktoś z zewnątrz włazi sobie na jego forumowe konto?2. Co się stało z przesyłaniem otrzymanych prywatnych wiadomości na email? Od jakiegoś czasu to nie funcjonuje, mimo, że mam włączoną taką opcję.
Ad 2. W mojej skrzynce funkcja SPAM jest nieaktywna. Cały spam wpada do skrzynki odbiorczej.
Cytat: Szmulka w Maja 18, 2009, 15:12:23 pmAd 2. W mojej skrzynce funkcja SPAM jest nieaktywna. Cały spam wpada do skrzynki odbiorczej.W konfiguracji wisiał "pusty" e-mail admina - z tego powodu niektóre filtry mogły nie przepuszczać wiadomości automatu forum. Poprawiłem i wysłałem Pani PW - proszę sprawdzić, czy doszło i powiadomienie.
1. Czy normalna jest sytuacja w której: użytkownik wylogowuje się z forum, przegląda je jako wylogowany gość, wyłącza komputer, a po włączeniu i wejściu na stronę forum jest zalogowany, mimo iż się nie logował. Co może oznaczać taka sytuacja. Czy ktoś z zewnątrz włazi sobie na jego forumowe konto?
Specjalnie wykasowałem mail admina, gdyż część użytkowników, która ma ustawione powiadamianie o PW na maila, ma albo źle wpisanego maila, albo serwer poczty kwalifikuje wiadomości z forum jako spam. Tak więc w efekcie to na maila admina dochodzą niedoręczone wiadomości PW.
Może być włączona opcja "Bądź zawsze zalogowany" - wtedy mimo wylogowania - nowa sesja jest "zalogowana" .
Cytat: jp7 w Maja 18, 2009, 15:43:52 pmMoże być włączona opcja "Bądź zawsze zalogowany" - wtedy mimo wylogowania - nowa sesja jest "zalogowana" .Gdzie się włącza/wyłącza taką opcję?
Zawsze logowałam się z opcją "zawsze", by czas logowania nie skończył się przypadkiem w momencie, kiedy będę wysyłała wpis, w takim wypadku wpis idzie w kosmos i nie sposób go odzyskać. Jednak zawsze po wylogowaniu musiałam na nowo się logować. Teraz też to wypróbowałam: wylogowałam się i musiałam ponownie się zalogować.
a) albo rzeczywiście ktoś się na Panią zalogował (ale po co???)
b) albo Pani zapomniała ten jeden raz wylogować się - wtedy po następnym włączeniu ląduje Pani automatycznie na forum już zalogowana.
gdy wchodzę (i to z różnych komputerów, więc to chyba nie działa na zasadzie cookies) jestem zawsze zalogowany.