Cytujgdy wchodzę (i to z różnych komputerów, więc to chyba nie działa na zasadzie cookies) jestem zawsze zalogowany.W sensie że wpisuje Pan adres forum i na obcym komputerze od razu jest Pan zalogowany? Niemożebna niemożebność Widać ma Pan do czynienia z nową generacją komputerów albo klawiatur, jakąś sztuczną inteligencją, która rozpoznaje Pana odciski palców albo twarz
gdy wchodzę (i to z różnych komputerów, więc to chyba nie działa na zasadzie cookies) jestem zawsze zalogowany.
Cytat: Kristoforos w Maja 18, 2009, 16:45:28 pma) albo rzeczywiście ktoś się na Panią zalogował (ale po co???)Ktoś kiedyś wlazł mi na konto gg. Nie wiem po co. Może po to, by poczytać archiwum. Zorientowałam się po tym, że zmieniał moje opisy.Cytujb) albo Pani zapomniała ten jeden raz wylogować się - wtedy po następnym włączeniu ląduje Pani automatycznie na forum już zalogowana.Nie zapomniałam. Po wylogowaniu się wczoraj, tzn. dziś w nocy, przeglądałam jeszcze forum jako niezalogowany gość. Zresztą, ponieważ nie mieszkam sama, mam wpojony odruch każdorazowego wylogowywania się z wszelkich witryn interaktywnych. I wyłączone wszelkie opcje zapamiętywania haseł. Na fk nie loguję się też z żadnego innego komputera, tylko kilka razy był wyjątek, że zalogowałam się z kawiarni internetowej, bo miałam popsuty komputer, ale kasowałam wtedy wszelkie ślady.Cytujgdy wchodzę (i to z różnych komputerów, więc to chyba nie działa na zasadzie cookies) jestem zawsze zalogowany.W sensie że wpisuje Pan adres forum i na obcym komputerze od razu jest Pan zalogowany? Niemożebna niemożebność Widać ma Pan do czynienia z nową generacją komputerów albo klawiatur, jakąś sztuczną inteligencją, która rozpoznaje Pana odciski palców albo twarz
a) albo rzeczywiście ktoś się na Panią zalogował (ale po co???)
b) albo Pani zapomniała ten jeden raz wylogować się - wtedy po następnym włączeniu ląduje Pani automatycznie na forum już zalogowana.
2. "Po wylogowaniu się wczoraj, tzn. dziś w nocy, przeglądałam jeszcze forum jako niezalogowany gość." - czy widziałaś wtedy, że uzytkownik Szmulka coś robił rownolegle ? Tj. pisał, przeglądał wontki itp ? Jeśli nie, to nie ma podstaw, by twierdzić, że ktoś hackował Twoje konto.
Ktoś kiedyś wlazł mi na konto gg. Nie wiem po co. Może po to, by poczytać archiwum. Zorientowałam się po tym, że zmieniał moje opisy.
Nie zapomniałam. Po wylogowaniu się wczoraj, tzn. dziś w nocy, przeglądałam jeszcze forum jako niezalogowany gość. Zresztą, ponieważ nie mieszkam sama, mam wpojony odruch każdorazowego wylogowywania się z wszelkich witryn interaktywnych. I wyłączone wszelkie opcje zapamiętywania haseł.
W sensie że wpisuje Pan adres forum i na obcym komputerze od razu jest Pan zalogowany? Niemożebna niemożebność
Ale konieczny był dostęp do komputera z którego Pani korzystała, wiec to raczej ktoś z domowników...
Z jakiej przeglądarki Pani korzysta?
Nie było mowy o tym, ze to "obcy" - kilka własnych.
Cytat: jp7 w Maja 19, 2009, 11:50:32 amAle konieczny był dostęp do komputera z którego Pani korzystała, wiec to raczej ktoś z domowników...Nie no, nikt z domowników nie włamuje mi się na konto Jeśli się wylogowuję, to dlatego, żeby nikt pomyłkowo nie skorzystał z mojego konta. Może po prostu ktoś złamał hasło, wtedy nie jest potrzebny dostęp do mojego komputera. Wiem że są programy do łamania haseł i że chodzą po tym świecie łobuzy, które je wykorzystują.
Najczęściej z IE.
Archiwum w GG od początku było na dysku komputera z którego się korzystało.
"wyloguj" powinno wyczyścić ciasteczko (powinno, nie znaczy zawsze czyści ;) )
CytujNie było mowy o tym, ze to "obcy" - kilka własnych.W pewnym sensie było - "i to z różnych komputerów, więc to chyba nie działa na zasadzie cookies". Swoich cookies nie mamy tylko na obcych komputerach. Na własnych są, chyba że je wywalimy. Ale jeśli je wywalimy, tzn. że chyba jednak wiemy, iż pamięć działa przez cookies.
a na takim FF na przykład, to aż nie chce mi się wchodzić - jak się na jednym zaloguję (i wyjdę bez logowania), to na drugim już nie wejdę automatycznie (kiedyś tak nie było, kiedyś było tak jak jest na FK)
a powtórzyła się Pani taka sytuacja, czy to był jednorazowy przypadek?
Pani Szmulko radzę zmienić przeglądarkę, od dawna nie korzystam z IE, tak jak i p.jp7.
Kto jest dostawcą internetu dla Pani, czy duży dostawca np. neostrada, czy lokalny
Mam też zainstalowaną Operę
Cytat: Szmulka w Maja 19, 2009, 23:34:26 pmMam też zainstalowaną OperęZdecydowanie polecam FireFox'a z wtyczką Adblock Plus.
Opera też potrafi blokować reklamy i jest szybsza od ognistego liska