Andrzej75
|
|
« Odpowiedz #75 dnia: Marca 13, 2013, 21:56:15 pm » |
|
Ja nie znam łaciny, ale wydaje mi się, że się w czasie błogosławieństwa pomylił.
Pomylił się, ale gdzie indziej. Powiedział "Sancti Apostolis" zamiast "Sancti Apostoli" oraz "omnibus peccatibus" zamiast "omnibus peccatis".
|
|
|
|
Exite de illa populus meus: ut ne participes sitis delictorum eius, et de plagis eius non accipiatis.
|
|
|
mac
|
|
« Odpowiedz #76 dnia: Marca 13, 2013, 22:00:08 pm » |
|
Czy kiedyś odprawiał msze trydencką KRR w nadzwyczajnej formie rytu rzymskiego?
|
|
|
|
"Przyglądając się dzisiejszemu Kościołowi (kler-liturgia-teologia) tradycyjny katolik najpierw się oburza, potem trwoży a w końcu wybucha śmiechem."
|
|
|
jacjag
bywalec
|
|
« Odpowiedz #77 dnia: Marca 13, 2013, 22:00:16 pm » |
|
According to the Guardian, Pope Francis 1 believes condoms 'can be permissible' to prevent infection: http://t.co/2QUCh0ptjE
|
|
|
|
|
|
|
TKN
|
|
« Odpowiedz #78 dnia: Marca 13, 2013, 22:02:53 pm » |
|
Czy kiedyś odprawiał msze trydencką KRR w nadzwyczajnej formie rytu rzymskiego?
Nie, ale odprawiał msze trydencką KRR w zwyczajnej formie rytu rzymskiego.
|
|
|
|
|
|
|
Andrzej75
|
|
« Odpowiedz #79 dnia: Marca 13, 2013, 22:03:43 pm » |
|
Chyba ostatnim papieżem, który nie przyjął imienia noszonego już wcześniej przez biskupa Rzymu, był Lando (Landon) (903-904) - pomijając oczywiście przypadek Jana Pawła I, który przybrał podwójne imię na cześć dwóch poprzedników.
|
|
|
|
Exite de illa populus meus: ut ne participes sitis delictorum eius, et de plagis eius non accipiatis.
|
|
|
PTRF
|
|
« Odpowiedz #80 dnia: Marca 13, 2013, 22:06:01 pm » |
|
|
|
|
|
"Kto tradycji nie szanuje Niech nas w dupę pocałuje" /kawaleryjskie/
|
|
|
romeck
|
|
« Odpowiedz #81 dnia: Marca 13, 2013, 22:10:58 pm » |
|
A na serio - to jestem zdziwiony, ale dobrze, ze nie wybrali Wlocha.
Jest Włochem. Rodzice emigrowali z Włoch, ojciec z Turynu. Jorge urodził się juz na obczyźnie, czyli w nowej ojczyźnie. I studiował w Niemczech.
|
|
|
|
|
|
|
|
szkielet
Moderator
aktywista
Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!
|
|
« Odpowiedz #83 dnia: Marca 13, 2013, 22:11:56 pm » |
|
Przełożony generalny Towarzystwa Jezusowego wybierany jest przez kongregację generalną, w której biorą udział prowincjałowie oraz delegaci wybrani na kongregacjach prowincji. W styczniu 2008 generałem zakonu wybrano Hiszpana z prowincji japońskiej o. Adolfo Nicolása SJ. Generał jezuitów bywa potocznie nazywany czarnym papieżem.
|
|
|
|
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)
Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.
Jezuitów należy skasować
|
|
|
pauluss
|
|
« Odpowiedz #84 dnia: Marca 13, 2013, 22:20:15 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Simeonus vel Claviger
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #85 dnia: Marca 13, 2013, 22:21:42 pm » |
|
Przełożony generalny Towarzystwa Jezusowego wybierany jest przez kongregację generalną, w której biorą udział prowincjałowie oraz delegaci wybrani na kongregacjach prowincji. W styczniu 2008 generałem zakonu wybrano Hiszpana z prowincji japońskiej o. Adolfo Nicolása SJ. Generał jezuitów bywa potocznie nazywany czarnym papieżem.
No to teraz kolega dowalił... Jak ta informacja zostanie odkryta przez media bulwarowe ludzi ogarnie strach.
|
|
|
|
|
|
|
szkielet
Moderator
aktywista
Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!
|
|
« Odpowiedz #86 dnia: Marca 13, 2013, 22:24:47 pm » |
|
Panie szanowny, com dowalił?? To tylko przytoczenie pewnej obiektywnej informacji. Jezuita NIGDY nie był Papieżem. Są na ten temat jakies opowieści dziwnej treści, które mnie nie interesują. A bulwarówki niech sobie znajdują i piszą co chcą. Ja bulwarówek nie czytam.
|
|
|
|
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)
Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.
Jezuitów należy skasować
|
|
|
Jean Raspail
|
|
« Odpowiedz #87 dnia: Marca 13, 2013, 22:26:10 pm » |
|
czarny papież to niby to ten ostatni? A skąd to "proroctwo" się wzięło? "Malachiasz" mówił raczej o Piotrze Rzymianinie.
|
|
|
|
|
|
|
PTRF
|
|
« Odpowiedz #88 dnia: Marca 13, 2013, 22:29:32 pm » |
|
(...) ludzi ogarnie strach.
No i dobrze. Tzw. "koniec świata" oznacza powtórne przyjście Pana Jezusa. Niektórzy (znakomita większość ?) bać się powinni.
|
|
|
|
"Kto tradycji nie szanuje Niech nas w dupę pocałuje" /kawaleryjskie/
|
|
|
rysio
|
|
« Odpowiedz #89 dnia: Marca 13, 2013, 22:38:48 pm » |
|
Milcarek: ten pontyfikat może nas zaskoczyć zapewne
|
|
|
|
"I w mordobiciu musi być umiarkowanie"* * Dzielny wojak Szwejk.
|
|
|
|