Czy można wymazać kogoś z pocztu świętych?
Proszę trzymać się też z daleka od towarzystwa posługującego się tym wizerunkiem Chrystusa, który ma Pan w avatarze. To nie jest katolickie!
Cytuj Czy można wymazać kogoś z pocztu świętych?Nie można. Można unieważnić beatyfikację.
Mówię jak jest Choćby całe forum zgodnie stwierdziło, że ten i ten to antypapieże, nie będzie miało to mocy sprawczej. Nie wiem kto może uznać papieża antypapieżem - chyba synod biskupów. Czytałem trochę o herezji sedewakantyzmu na stronie Piusaków, więc jestem tak daleki od sede jak to możliwe. Tak w ogóle, to będą niezłe jaja jak papież ogłosi Jana XXIII świętym, a za 100 lat zostanie on uznany za antypapieża. Chyba w historii kościoła czegoś takiego nie było. Czy można wymazać kogoś z pocztu świętych?
@Katol90Proszę trzymać się też z daleka od towarzystwa posługującego się tym wizerunkiem Chrystusa, który ma Pan w avatarze. To nie jest katolickie!
Proponuję nie wypuszczać z poczekalni naszego nowego znajomego.
sam będę rozstrzygał, na podstawie dokumentów i dogmatów kościoła, własnego rozumu i natchnienia Ducha Świętego, co jest katolickie, a co nie.
Kwintesencja liberalizmu z Duchem Swietym w roli listka figowego.