Jak dla mnie, to może jeździć na rolkach. Ważne by nie było recydywy z Asyżu.
Włosi szarmanccy, z podejściem do kobiet. Brazylijczyk z kampanią wyborczą. Francuz ewangeliczna prostota: na damce. Niemcy: pełna otwartość. tolerancja, a jakiś dwóch nieznanych ma do zaoferowania ... wiarę.
Jestem trochę zniesmaczony sytuacją z dzisiejszej Mszy św. w mojej parafii. W nadchodzącym tygodniu odbędzie się najważniejsze wydarzenie w życiu Kościoła, czyli wybór jej nowej głowy, a tu ani wzmianki o tym, żadnego przypomnienia o modlitwie za kardynałów i o wybór dobrego Następcy św. Piotra. Za to dwukrotnie wspomniano rocznicę katastrofy smoleńskiej. Poczułem się jakby księża z mojej parafii nie uznawali zwierzchnictwa papieża i było im to obojętne U państwa jest podobnie?
Cytat: katolik86 w Marca 10, 2013, 13:29:13 pmJestem trochę zniesmaczony sytuacją z dzisiejszej Mszy św. w mojej parafii. W nadchodzącym tygodniu odbędzie się najważniejsze wydarzenie w życiu Kościoła, czyli wybór jej nowej głowy, a tu ani wzmianki o tym, żadnego przypomnienia o modlitwie za kardynałów i o wybór dobrego Następcy św. Piotra. Za to dwukrotnie wspomniano rocznicę katastrofy smoleńskiej. Poczułem się jakby księża z mojej parafii nie uznawali zwierzchnictwa papieża i było im to obojętne U państwa jest podobnie?Wczoraj ani słowa o konklawe...