Tego się właśnie obawiałem, że całe to zamieszanie i medialne zainteresowanie tym zamieszaniem będzie służyło do "promowania się" poszczególnych kardynałów.Jeden na rowerze, drugi palnie do kamery coś kontrowersyjnego, trzeci wyjawi jakiś skandal,..... zamiast modlitwy i skupienia .....
Cytat: gnome w Marca 08, 2013, 09:11:32 amTego się właśnie obawiałem, że całe to zamieszanie i medialne zainteresowanie tym zamieszaniem będzie służyło do "promowania się" poszczególnych kardynałów.Jeden na rowerze, drugi palnie do kamery coś kontrowersyjnego, trzeci wyjawi jakiś skandal,..... zamiast modlitwy i skupienia .....Bez przesady - nie sadze, zeby ktokolwiek chcial zostac papiezem i sie jakos szczegolnie promowal. Mam taka nadzieje w kazdym razie .
A ze francuski prymas jezdzi na rowerze, to akurat chyba o nim dobrze swiadczy- jak sportowo, oszczednie- same plusy:).
Cytat: pauluss w Marca 08, 2013, 10:50:54 amCytat: gnome w Marca 08, 2013, 09:11:32 amTego się właśnie obawiałem, że całe to zamieszanie i medialne zainteresowanie tym zamieszaniem będzie służyło do "promowania się" poszczególnych kardynałów.Jeden na rowerze, drugi palnie do kamery coś kontrowersyjnego, trzeci wyjawi jakiś skandal,..... zamiast modlitwy i skupienia .....Bez przesady - nie sadze, zeby ktokolwiek chcial zostac papiezem i sie jakos szczegolnie promowal. Mam taka nadzieje w kazdym razie .Nie chodzi mi wcale o wypromowanie się na papieża ... to byłoby zabawne Chodzi o promowanie się przed "ludem". O jaki fajny ten kardynał, w dobie kryzysu zamienił limuzynę na rower; o jaki fajny ten kardynał, powiedział, że trzeba zabrać bogatym i dać biednym bo jest niesprawiedliwie; ten kardynał jest bez sensu bo .......Po co to wszystko. Zamiast na rowerach, skandalach, ... skupią się na modlitwie, medytacji i wyborze godnego następcy św. Piotra.
EKOLOGICZNIE!Greenpeace musi być zachwycone
O jaki fajny ten kardynał, w dobie kryzysu zamienił limuzynę na rower