Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Stycznia 22, 2025, 09:03:52 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232919 wiadomości w 6647 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Konklawe 2013
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13 Drukuj
Autor Wątek: Konklawe 2013  (Przeczytany 32432 razy)
gnome
aktywista

« Odpowiedz #135 dnia: Marca 13, 2013, 13:10:16 pm »

Czarny dym...

a na tvp info ksiądz komentator opowiada, że papież musi pamiętać, tego czego nauczył nas sobór, że każdy może zostać zbawiony czy to prawosławny czy islamista ważne, żeby był dobrym człowiekiem jeśli jest przekonany...
Musi to na rusi ... :P
Podczas jednej z ceremonii w Bazylice św. Piotra, gdy wnoszono na sedia gestatoria papieża św. Piusa X, lud rzymski żywiołowo zareagował oklaskami, Papież widząc entuzjazm wiernych rozkazał zatrzymać pochód. Gdy tłum się uciszył rzekł do wiernych, że *nie należy czcić sługi w domu jego Pana.
shelion
bywalec
**

« Odpowiedz #136 dnia: Marca 13, 2013, 13:24:45 pm »

Następnego dymu można się spodziewać o której? Koło 19? Oczywiście, jeśli będzie to czarny dym.
Pedro Veron
rezydent

« Odpowiedz #137 dnia: Marca 13, 2013, 14:43:06 pm »

A to na pewno xiądz??

na pewno. szef (chyba szef) jakiegoś czasopisma Moja Rodzina czy jakoś tak to było.
Jean Raspail
rezydent

« Odpowiedz #138 dnia: Marca 13, 2013, 15:07:02 pm »

A to na pewno xiądz??

na pewno. szef (chyba szef) jakiegoś czasopisma Moja Rodzina czy jakoś tak to było.

czyli twórca portalu prawy.pl ks. Ryszard Halwa, po którym rzecz jasna nie spodziwałem się wygadywania takich bzdur :(
Choć znany jest z szukania parafiankom, maltretowanym przez mężów, nowych wybranków [zgroza!]

czy to ten?
http://pila.salezjanie.opoka.org.pl/wp-content/uploads/2011/11/IMG_2294.jpg
« Ostatnia zmiana: Marca 13, 2013, 15:11:36 pm wysłana przez Jean Raspail » Zapisane
pauluss
aktywista

« Odpowiedz #139 dnia: Marca 13, 2013, 15:16:26 pm »

http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/421921,tomasz-terlikowski-uderza-w-kardynalow-homoseksualistow-i-mowi-o-gejowskej-saunie.html
Tomasz Terlikowski w Radiu ZET skomentował też informację, że Watykan za 23 miliony euro kupił budynek, w którym jest największa sauna gejowska w Rzymie, bezpośrednio nad którą znajduje się apartament ultrakonserwatywnego kardynała.
 ??? ??? ???
A propos tej sauny - bylby to faktyczny skandal, gdyby Watykan kupil taki budynek. Przypuszczam, ze wielu hierarchow w Rzymie nie ma zadnych skrupulow, ale mimo wszystko wydaje sie mi to naciagane - trzeba by byc totalnie pozbawionym wyobrazni, zeby cos takiego kupic.
Wiec z ciekawosci zajrzalem na maps.google. Kardynal ma adres Via Giosuè Carducci 2 (http://www.vicariatusurbis.org/?page_id=202&IDPERS=5123), o takim adresie pisza dziennikarze w sensacyjnych artykulach. Owa sauna ma adres Via Aureliana 40 (poswiecilem sie i popatrzylem na jej strone internetowa - mam nadzieje, ze mnie nikt nie nazwie homoseksualnym lobby....) - z mapki wynika, ze to nie sa te same budynki, choc polozone bardzo blisko, moze nawet widac z mieszkania kardynala drugi budynek . Ale jesli sa to inne budynki, to albo ktos klamie, albo co najmniej jest niescisly (choc najlepiej by bylo, gdyby ktos bedac w Rzymie to sprawdzil, czy przypadkiem nie jest to ten sam budynek z dwoch stron ;))
Podobnie naciagany jest argument o dwunastu pokojach kardynala - pewnie sa to jakies reprezentacyjne pomieszczenia kongregacji, ale tego sie juz pewnie nie dowiemy. Ja tez moglbym powiedziec, ze mam luksusowe mieszkanie z dziewiecioma pokojami (ale ze tylko dwa sie nadaja do mieszkania, to juz by nikogo nie obchodzilo - jak zawsze zreszta).
« Ostatnia zmiana: Marca 13, 2013, 15:18:53 pm wysłana przez pauluss » Zapisane
Michał W.
aktywista

« Odpowiedz #140 dnia: Marca 13, 2013, 15:18:57 pm »

A to na pewno xiądz??

czyli twórca portalu prawy.pl ks. Ryszard Halwa, po którym rzecz jasna nie spodziwałem się wygadywania takich bzdur :(
Choć znany jest z szukania parafiankom, maltretowanym przez mężów, nowych wybranków [zgroza!]

czy to ten?
http://pila.salezjanie.opoka.org.pl/wp-content/uploads/2011/11/IMG_2294.jpg
Ten sam.
Ad Infinitam Dei Gloriam

Sancte Michael Archangele, ora pro nobis.

"Nie po to był Sobór aby żyć Trydentem". J.H.
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #141 dnia: Marca 13, 2013, 16:45:34 pm »

http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/421921,tomasz-terlikowski-uderza-w-kardynalow-homoseksualistow-i-mowi-o-gejowskej-saunie.html

Tomasz Terlikowski w Radiu ZET skomentował też informację, że Watykan za 23 miliony euro kupił budynek, w którym jest największa sauna gejowska w Rzymie, bezpośrednio nad którą znajduje się apartament ultrakonserwatywnego kardynała.

??? ??? ???

Ja bym z tym konserwatyzmem wesołego kardynała nie przesadzał.
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
katolik86
rezydent

« Odpowiedz #142 dnia: Marca 13, 2013, 17:57:53 pm »

Na kominie od dłuższego już czasu siedzi jakiś ptaszek. Ludzie na placu mają rozrywkę przynajmniej w czasie oczekiwania :D i nawet zapukał dziobem w nakrycie komina. Ciekawe jak to interpretować :P
Ego sum resurrectio et vita. Qui credit in me etiam si mortuus fuerit, vivet. Et omnis qui vivit et credit in me, non morietur in aeternum.
pauluss
aktywista

« Odpowiedz #143 dnia: Marca 13, 2013, 18:03:20 pm »

Na kominie od dłuższego już czasu siedzi jakiś ptaszek. Ludzie na placu mają rozrywkę przynajmniej w czasie oczekiwania :D i nawet zapukał dziobem w nakrycie komina. Ciekawe jak to interpretować :P
Byl to znak zniecierpliwienia, hehe.
katolik86
rezydent

« Odpowiedz #144 dnia: Marca 13, 2013, 18:07:02 pm »

Wg Jacka Pałasińskiego z TVN24 ten ptaszek to rybitwa.
Ego sum resurrectio et vita. Qui credit in me etiam si mortuus fuerit, vivet. Et omnis qui vivit et credit in me, non morietur in aeternum.
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #145 dnia: Marca 13, 2013, 18:11:10 pm »

To pewnie ta sama, która zaatakowała Benedyktowego gołębia.
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
Bobek1995
rezydent

« Odpowiedz #146 dnia: Marca 13, 2013, 18:12:48 pm »

Może mi ktoś powiedzieć o której można się spodziewać dymku?
Bartek
Administrator
aktywista

« Odpowiedz #147 dnia: Marca 13, 2013, 18:14:33 pm »

W każdej chwili.
Hoc pulchrum est hominis munus et officium: ut oret ac diligat.
romek13
uczestnik

« Odpowiedz #148 dnia: Marca 13, 2013, 18:14:51 pm »

Chyba koło 20:00
Bobek1995
rezydent

« Odpowiedz #149 dnia: Marca 13, 2013, 18:17:28 pm »

Dziękuje bardzo.
Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Konklawe 2013 « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!