Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Kwietnia 20, 2025, 21:09:31 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
233119 wiadomości w 6649 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Ogłoszenia pozostałe  |  Wątek: Rozprzestrzeniamy Tradycję: Tradycyjna Paczka dla Kleryka
« poprzedni następny »
Strony: [1] Drukuj
Autor Wątek: Rozprzestrzeniamy Tradycję: Tradycyjna Paczka dla Kleryka  (Przeczytany 1977 razy)
traditio
uczestnik

« dnia: Listopada 21, 2012, 02:38:13 am »

W ubiegłym roku zainicjowaliśmy akcję „Tradycyjna Paczka dla Kleryka”. Zaproponowaliśmy Państwu wsparcie wysyłki do z tradycyjnymi książkami do polskich seminariów. Na naszej liście rok temu znajdowało się blisko 50 kleryków. Wszyscy otrzymali wówczas Tradycyjne Paczki. Dodatkowo rozesłaliśmy je do ponad 20 innych kleryków, którzy zgłosili się do nas w czasie trwania akcji, a także do kilkunastu księży zainteresowanych prezentowana przez nas tematyką.

Za naszym pośrednictwem dziękowali oni Państwu za Waszą hojność i bożonarodzeniową ofiarność. Wielu ofiarowało za naszych Darczyńców swe modlitwy, a także Msze św.

Minął rok, niektórzy spośród „naszych” kleryków są już księżmi, a nasza lista seminarzystów, którzy otrzymują Nova et Vetera i publikują na naszej stronie, wydłużyła się – co bardzo cieszy. Oznacza to bowiem, że przybywa kapłanów, którzy w swej posłudze w sposób bezpośrednio odnoszą się do zapomnianej przez ostatnie dziesięciolecia Tradycji. Jest to zgodne z wolą Ojca św., który pragnie, by takich kapłanów przybywało – świadomie odkrywana Tradycja jest bowiem bardzo ożywcza i ma swój istotny udział w przekazywaniu Ewangelii i przesłania Kościoła we współczesnym świecie. Choć ci młodzi klerycy i księża często napotykają, ze względu na swe tradycyjne skłonności, opór i niezrozumienie we własnych środowiskach, to jednak mężnie i z pogodą ducha trwają przy odkrytej prawdzie.

http://www.wieden1683.pl/news/tradycyjna-paczka-dla-kleryka/
traditio
uczestnik

« Odpowiedz #1 dnia: Listopada 25, 2012, 01:17:56 am »

Już wpłacono pierwsze 30 zł. Jeszcze trochę, a pierwszy kleryk się ucieszy!
jp7
Administrator
aktywista

« Odpowiedz #2 dnia: Listopada 25, 2012, 17:45:48 pm »

PayPal by się przydał...
Kyrie Eleison!
Czy jednak Syn Człowieczy znajdzie wiarę na ziemi, gdy przyjdzie?
Andris krokodyl różańcowy
aktywista

« Odpowiedz #3 dnia: Listopada 27, 2012, 15:45:52 pm »

Albo i nie.
Ja dziś wpłaciłem ostatnią drobną kwotę na wsparcie duchownych. Teraz piszę rezygnację z NeV. W ostatnim numerze znalazł się cytat z RVM. Chyba warto podziękować.

Cytat jest ok. Cała encyklika, niestety już nie.

Dziękuję, X. Grzegorzu, za poprawkę poniżej. To jest list, a nie encyklika.
« Ostatnia zmiana: Listopada 28, 2012, 14:43:04 pm wysłana przez Andris Inkvizitors » Zapisane
Początkowo zamierzaliśmy nie odpisywać na Pański list, ale ponieważ Pan nalega, pragniemy poinformować, że nie odpowiemy na zadane pytanie.
vatu0
uczestnik

« Odpowiedz #4 dnia: Listopada 27, 2012, 15:56:16 pm »

Ach ci moderniści, już w nawet w NeV się znaleźli.....
"Zmiłuj się nade mną Boże, w łaskawości swojej"

Święty Franciszku, Apostole Azji, módl się za nami!
Święty Andrzeju Kim Tae-gon, módl się za nami
abenadar
rezydent

« Odpowiedz #5 dnia: Listopada 27, 2012, 17:14:28 pm »

RVM to nie encyklika tylko list. Encyklika ma wyższą rangę...
traditio
uczestnik

« Odpowiedz #6 dnia: Grudnia 05, 2012, 02:12:33 am »

Albo i nie.
Ja dziś wpłaciłem ostatnią drobną kwotę na wsparcie duchownych. Teraz piszę rezygnację z NeV. W ostatnim numerze znalazł się cytat z RVM. Chyba warto podziękować.

Cytat był zamieszczony ze świadomością. RVM ma swoje dobre momenty i warto je wskazywać, wypowiedział je papież Kościoła. Nie bądźmy zakładnikami czasu.
traditio
uczestnik

« Odpowiedz #7 dnia: Grudnia 05, 2012, 02:14:15 am »

Albo i nie.

I dzięki za wsparcie dobrej sprawy...
traditio
uczestnik

« Odpowiedz #8 dnia: Grudnia 05, 2012, 02:16:30 am »

Albo i nie.

Uważam, że zasada "nie cytujemy rzeczy dobrych, bo wypowiedzieli je ludzie źli" jest zasadą błędną.
Andris krokodyl różańcowy
aktywista

« Odpowiedz #9 dnia: Grudnia 07, 2012, 11:53:43 am »

Nie uważam JP2 za złego człowieka, może Pan? Nie cytujmy RVM, bo oprócz kilku fajnych rzeczy są w nim rzeczy dziwaczne.
Początkowo zamierzaliśmy nie odpisywać na Pański list, ale ponieważ Pan nalega, pragniemy poinformować, że nie odpowiemy na zadane pytanie.
ms
rezydent

« Odpowiedz #10 dnia: Grudnia 07, 2012, 14:28:42 pm »

Co znaczy skrót RVM?  Rosarium Virginis Mariae?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2012, 15:00:18 pm wysłana przez ms » Zapisane
Strony: [1] Drukuj 
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Ogłoszenia pozostałe  |  Wątek: Rozprzestrzeniamy Tradycję: Tradycyjna Paczka dla Kleryka « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!