Marzy mi się wspólna Jego beatyfikacja i rychła kanonizacja z Arcybiskupem Marcelim Franciszkiem Lefebvre.
Cytat: Tato w Kwietnia 29, 2014, 13:50:20 pmTam jest napisane, że uważają ich za "bohaterów dla narodu żydowskiego" nie zaś "narodu żydowskiego". To zasadnicza różnica jest jednak...A tu jest jeszcze inaczej:http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-news/.premium-1.587608
Tam jest napisane, że uważają ich za "bohaterów dla narodu żydowskiego" nie zaś "narodu żydowskiego". To zasadnicza różnica jest jednak...
Tak samo podejrzewam, że Pius IX pozostanie wiecznym błogosławionym. Co do tego ostatniego to wciąż zachodzę w głowę, jak to się stało, że TAKI papież został beatyfikowany przez TAKIEGO papieża. Polityka czy natchnienie przez Ducha Świętego? Mało która beatyfikacja wywołała taką furię lewicy (w tym i katolewicy). Zdumiewające, bądź co bądź. Ale kto wie...
Przestałem mieć wątpliwości co do świętości Jana XXIII po lekturze jego "dziennika duszy".
Cóż diabeł jak wiadomo tkwi w szczegółach...Swoją drogą, z trwogą czekam, aż ktoś nie wytrzyma i "pojedzie Pająkiem"...., że oni, "że oni przecież byli Żydami" i z tego tytułu "zapewne są w piekle"...i zacznie naszą "tradi -apokalipsę" taką prawdziwą "rozpierduchę na sto dwa"... Smutne to, lecz niestety nie od dziś wiadomo, że w "naszych środowiskach", choroby psychiczne rozmnażają się i mutują w zastraszającym tempie, niczym wirusy na przednówku.
Ooo! To widzę, że i Pan uważa Pająka za mieszankę histeryka z prowokatorem?
Cytat: K.L.O w Kwietnia 30, 2014, 21:11:29 pmPrzestałem mieć wątpliwości co do świętości Jana XXIII po lekturze jego "dziennika duszy".Zaczałem mieć wątpliwości co do świętości Jana XXIII po lekturze swiadectw ludzi, ktorzy go znali.