orządny katolik powinien się może trochę nad tém zastanowić, bo to rzeczywiście ciekawe.
Cytat: ahmed w Kwietnia 26, 2014, 22:17:25 pmporządny katolik powinien się może trochę nad tém zastanowić, bo to rzeczywiście ciekawe.Panie ahmed, jak pan e pochyłe robisz?
porządny katolik powinien się może trochę nad tém zastanowić, bo to rzeczywiście ciekawe.
Cytat: Jean Raspail w Kwietnia 27, 2014, 21:14:59 pmCytat: Regiomontanus w Kwietnia 27, 2014, 20:33:00 pmCytat: Jean Raspail w Kwietnia 27, 2014, 19:54:24 pmNa spektakularne "wyładowania" przyjdzie jeszcze czas. Pewnie, przecież mnóstwo atrakcji jest jeszcze przed nami - najbliższa to beatyfikacja Pawła VI w jesieni.Ale swoją drogą, jak tam Państwu poszło na froncie rodzinno-towarzyskim w ostatnich dniach, chyba ciężko było być tradsem? Nie wyklęli Was z rodziny?Ja mojej Mamie nie psułem dobrego humoru, ją mocno ekscytuje osoba prof. Półtawskiej i chyba słusznie. Do tego jak większość uważa JP2 za superbohatera Pani Wanda jest słynną przeciwniczką tak zwanych ołtarzy ludowych. "Jakże cierpię teraz, gdy we wspaniałych kościołach szukam, gdzie właściwie jest tabernakulum - wyrzucone z centralnego miejsca nie wiadomo gdzie. Nie, nie zgodziłam się nigdy z decyzją Kościoła, żeby ksiądz w czasie Mszy św. stawał twarzą do ludu - ani z tym, żeby tabernakulum wobec tego umieścić gdzieś z boku.W moim pojęciu ksiądz w czasie Podniesienia ma być w kontakcie z Nim, z Bogiem, i świat ma mu zniknąć z oczu, a zostać ma tylko Ten, który w jego ręce schodzi z nieba. A ludzie mają oglądać nie księdza, ale biały Opłatek, wzniesiony wysoko w kapłańskich dłoniach.Pierwszy raz przeżyłam taką Mszę św. twarzą do ludu akurat w Paryżu i właściwie nie mogłam się skupić, bo cały czas przychodziła mi na myśl diagnoza, że ksiądz, który się do nas odwrócił, ma wrzód żołądka, bo miał typowe dla tego schorzenia zmiany na twarzy. Nie chciałam oglądać księdza, ostatecznie schowałam się za filar, choć normalnie chcę być jak najbliżej ołtarza. Beskidzkie rekolekcje, s. 531-532"
Cytat: Regiomontanus w Kwietnia 27, 2014, 20:33:00 pmCytat: Jean Raspail w Kwietnia 27, 2014, 19:54:24 pmNa spektakularne "wyładowania" przyjdzie jeszcze czas. Pewnie, przecież mnóstwo atrakcji jest jeszcze przed nami - najbliższa to beatyfikacja Pawła VI w jesieni.Ale swoją drogą, jak tam Państwu poszło na froncie rodzinno-towarzyskim w ostatnich dniach, chyba ciężko było być tradsem? Nie wyklęli Was z rodziny?Ja mojej Mamie nie psułem dobrego humoru, ją mocno ekscytuje osoba prof. Półtawskiej i chyba słusznie. Do tego jak większość uważa JP2 za superbohatera
Cytat: Jean Raspail w Kwietnia 27, 2014, 19:54:24 pmNa spektakularne "wyładowania" przyjdzie jeszcze czas. Pewnie, przecież mnóstwo atrakcji jest jeszcze przed nami - najbliższa to beatyfikacja Pawła VI w jesieni.Ale swoją drogą, jak tam Państwu poszło na froncie rodzinno-towarzyskim w ostatnich dniach, chyba ciężko było być tradsem? Nie wyklęli Was z rodziny?
Na spektakularne "wyładowania" przyjdzie jeszcze czas.
Hi hi, biskupi, jak śpiewali Credo po łacińsku, niektórzy musieli patrzeć na słowa.
Ukryta opcja tradsowska
Cytat: conservative revolutionary w Kwietnia 27, 2014, 22:52:41 pmUkryta opcja tradsowska Ja bym się nie cieszył. Znak, że prowadzący p. posła J. P. zainteresowali się tradsami na poważnie...