nie wyobrażam sobie kanonizacji Jana XXIII i Jana Pawła II
Cytat: Jean Raspail w Lipca 05, 2013, 10:38:28 amnie wyobrażam sobie kanonizacji Jana XXIII i Jana Pawła II A beatyfikację sobie Pan wyobrażał? Tylko proszę nie pisać, że to co innego, bo to tylko taka tradycjonalistyczna gadka ku pokrzepieniu serc.
teraz w Polsce w Kościołach nie będzie już raczej zbytnio mowy o innych Świętych; teraz bł. Jan Paweł II jest na pierwszym miejscu, przywoływany za każdym razem na kazaniach i innych, to co dopiero będzie się działo po kanonizacji? mogę sobie to tylko wyobrazić - a obawy mam wielkie.
Nareszcie oczekiwanie nie poszło na marne.
Mądrzy Tradsi po szkodzie,Miast drzeć koty na fk z posoborowiem, trzeba było wyprosić u jednego z biskupów ekstrakty stomatologiczne Wielkiego Polaka. (Biskup ma całą szufladę takich ekstraktów, chusteczek itp). Teraz przebitka będzie 1000-krotna. To znacznie lepsza lokata niż grunty (w jakie inwestował biskup z 2-go końca Polski).Aby nie można było powiedzieć, że i po szkodzie Trads głupi, trzeba zainwestować w kajaki - też pójdą w górę.(tylko jakie? poliestrowe czy Tradi-drewniane?)
Użytkownik rysio przesadził sromotnie z sarkazmem i złośliwością.Półroczny plonk za ostatni wpis. (Do 8 grudnia ):/
od kanonizacji Obu Papieży ich kult zostanie rozpowszechniony na cały świat katolicki, a zwłaszcza zostaną kanonizowane ich poglądy i działania... ehh.
Myślę, że powoli trzeba się przyzwyczajać do myśli, że zmiany, jakie zaszły w Kościele w ostatnim półwieczu są trwałe i nieodwracalne.