Jak doczytałem się na ich stronie to wylewają Ducha.Co zatym się kryje nie mam pojęcia.
Kościół p.w. św. Katarzyny to ma pecha. Koncerty popowe na okrągło, kawiarnia w podziemiach, podejrzane rekolekcje i do tego jeszcze wspólnota machaczy rękami.
Cytat: stary kontra w Sierpnia 20, 2012, 21:05:17 pmKościół p.w. św. Katarzyny to ma pecha. Koncerty popowe na okrągło, kawiarnia w podziemiach, podejrzane rekolekcje i do tego jeszcze wspólnota machaczy rękami. Pytanie, skąd zezwolenie na takie harce?
Zezwolenie to jest potrzebne na "nadzwyczajną formę rytu rzymskiego"
Cytat: Andrzej75 w Sierpnia 21, 2012, 13:51:15 pmZezwolenie to jest potrzebne na "nadzwyczajną formę rytu rzymskiego" O ile mi wiadomo to zostało już udzielone.
Cytat: Robert w Sierpnia 20, 2012, 20:13:32 pmJak doczytałem się na ich stronie to wylewają Ducha.Co zatym się kryje nie mam pojęcia.W ogóle tak jak teraz to czytam, to mi się tylko jedna myśl nasuwa. Co to znaczy "wylewać Ducha"? oO.
oj. Luteranie przynajmniej w Polsce są dość tradycyjni przynajmniej w dziedzinie liturgii i raczej te ,,wspólnotę" by pognali na cztery strony świata.To raczej zielonoświątkowcy.
Tak do końca to nie wiem czy Luter jest ich ojcem?? Przed Lutrem i po nim też były inne herezje. Bo co na przykład łączy adwentystów dnia siodmego i luteran? Albo baptystów i luteran?