Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Października 03, 2024, 13:03:50 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232510 wiadomości w 6637 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Traditio  |  Summorum Pontificum  |  Wątek: Stowarzyszenie "Una Voce Polonia"
« poprzedni następny »
Strony: 1 2 3 [4] Drukuj
Autor Wątek: Stowarzyszenie "Una Voce Polonia"  (Przeczytany 18584 razy)
rysio
aktywista

« Odpowiedz #45 dnia: Lipca 08, 2010, 09:55:19 am »

@ Jarod,

Dobrze, b. dobrze. Jeszcze tylko kilka drobnych uwag i zaczniemy się rozumieć.
1.
Czy mysli Pan, ze np. ludzie z Christianitas nie wykorzystuja kazdej szansy, aby w mediach cos opowiedziec o starej liturgii?
Myślę, że aktywnie nie prowadzą żadnej akcji. Nie maja np. listy adresowej dziennikarzy, którym 1 x w m-cu wysyłają serwis informacyjny. (Opus Dei tak robi)
Biernie, owszem. Jak ktoś zapyta to odpowiedzą. Proszę wierzyć - wiem ze źródła, że tak jest. Kilka artykułów pisanych do hermetycznych gazetek (typu Niedziela) to bezcelowe. To przypomina "chów wsobny".
2.
Czy mysli Pan, ze spory pomiedzy tradsami a hierarchia sa na tyle medialne, ze media beda chcialy je naglasniac?
Może nie same spory, ale przyczynę - czyli spór pomiędzy niektórymi hierarchami a Stolicą Apostolską dot. realizacji woli Ojca Świętego. A nie jakimiś "tradsami a hierarchią".
3.
KAI ma taka malutka przewage, ze jest wlasnoscia KEP. Ma Pan wolnych kilka milionow zlotych, aby zbudowac konkurencje dla KAI
Po pierwsze fakt, że KAI "jest własnością KEP" nie jest przewagą dla dziennikarzy i mediów tylko przywarą. Nie można oceniać bezstronnie sytuacji będąc stroną. Po drugie, każda oddolna/społeczna inicjatywa ma na starcie "plusy" w społecznym odbiorze. Zwłaszcza w Polsce.
Przykład dot. wszystkich: W każdym europejskim kraju wieszane są psy na działalności poczty. Dlaczego? Czy tylko dlatego, że poczty źle działają? Dostarczaja paczki nie na czas, a po odbiór poleconego trzeba czekać w kolejce? Owszem, też. Ale przede wszystkim, dlatego, że poczta jest monopolistą. A monopolisty (nawet sprawnego) nie lubi się. Dotyczy to także KAI.
Ma Pan wolnych kilka milionow zlotych, aby zbudowac konkurencje dla KAI? Jesli tak to ludzie sie znajda
Zapraszam na stronę La Paix Liturgique, zakładki po polsku. Są tam listy/komunikaty. Jeden z nich opowiada o historii La. P. L. Przełomem był internet. Dzieki internetowi mają gigantyczną ilość abonentów w całej Europie. Proszę poczytać.
4.
Czy mysli Pan, ze istenienie ogolnopolskiej organizacji wygeneruje wiecej wnioskow o Msze trydencka?
Broń Boże. Niech będzie 5 organizacji. Tylko każda z nich powinna prowadzić politykę komunikacyjną. Organizacja niczego nie wygeneruje. Zmiana atmosfery - owszem , moze wygenerować nowe wnioski.
Np. Co stoi na przeszkodzie, by na marginesie strony NRL - była zakładka pt. "dla prasy" zawierajaca krótkie informacje (5-9 zdaniowe) do przeklejania przez dziennikarzy. Dlaczego nie stworzyć bazy adresowej i nie rozsyłać 1x w m-cu serwisu informacyjnego. Proszę wejść na stronę OD i zapisać się do "biuletynu e-mail". Dostanie Pan b. sprytnie zredagowane newsy. Wystarczy "zainspirować się" - jak to mówią w agencjach reklamowych, czyli po prostu zerżnąć pomysł.
Jak Pan sadzi kiedy biskup dwa razy sie zastanowi odnosnie starej Mszy
Papież daje MP SP całemu Kościołowi. Pan informuje wszystkich o tym fakcie, skoro biskup chowa list Ojca Świętego przed wiernymi. To wszystko.

ps
1. gdyby Mon. Pozzo zapisał sie pod nickiem na fk i opublikował w tłumaczeniu na polski swoje wypowiedzi dostępne w internecie na zachodnich portalach... został by zgnojony jako "ujadacz", "awanturnik" etc.

2. jeżeli chce Pan wiedzieć jak konkretnie robi sie taka komunikację, a mieszka Pan np. w Lublinie; proszę poczytać w książkach lub internecie albo poznać rzecznika prasowego "Lubella -makarony z Lublina" - to Panu opowie.
Oprócz kończyn dolnych, górnych, oczu, uszu, Pan Bóg dał nam mózg. Bardzo często o tym organie zapominamy.
« Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2010, 10:06:05 am wysłana przez rysio » Zapisane
"I w mordobiciu musi być umiarkowanie"*
 * Dzielny wojak Szwejk.
Guldenmond
aktywista

« Odpowiedz #46 dnia: Lipca 08, 2010, 10:59:13 am »

mamy 2 podstawowe zadania

akcja informacyjno-promocyjna
nic nie da (ihmo b. dobra i potrzebna) działalność tego forum, nrl, nova&vetera i in. jeśli będziemy informować tylko tych, którzy są już poinformowani. trzeba docierać do zwykłych wiernych, bo organizowanie warsztatów, konferencji i uroczystej mszy raz na rok nic nie da :(
nie wiem - może właśnie nagabywanie mediów świeckich do mówienia o złej woli władzy...

umocnienie struktur - aby były w jednym, konkretym miejscu
obecnie msza jeśli już cudem się pojawi, to jest w większosci przypadków związana nie z miejscem, tylko z osobą księdza. najczęściej wikarego, którego można przenieść w dowolne (odpowiednio oddalone) miejsce.
"coraz bardziej cię wciaga do tego trydenckiego ścieku"
ks. K.B.
Major
aktywista

« Odpowiedz #47 dnia: Lipca 08, 2010, 11:24:10 am »

Muszę przyznać że t.zw. "zwykli" wierni dowiadywali się o Tradycji z okazji takich inicjatyw jak Msza na Żwirowisku np. Bo przecież nie z książek bpa Pawłowicza czy ks Grzechowiaka( Grześkowiaka?).
abenadar
rezydent

« Odpowiedz #48 dnia: Lipca 08, 2010, 12:00:33 pm »

+
nova&vetera w 75% dociera do ludzi z poza środowiska... 
Major
aktywista

« Odpowiedz #49 dnia: Lipca 08, 2010, 12:06:44 pm »

Teraz tak. Bo  sami rozdajemy ale w latach 90-tych reklamą info była Msza na Żwirowisku i programy o FSSPX które po tej Mszy powstały i były emitowane w TVP1. Credo i Fronda. We Frondzie nawet wystąpił ks. Królikowski.
Jarod
aktywista

« Odpowiedz #50 dnia: Lipca 08, 2010, 12:21:58 pm »

@rysio

ile czasu tygodniowo jest Pan w stanie poswiecic na prace w tradsowej agencji informacyjnej?

Czy poza dystrybycja e-maili i skrotami dla prasy ma Pan jeszcze jakies pomysly na promocje tradiświatka?

Gdzie Pan widzi konkretny  spor pomiedzy hierarchia w Polsce a wola Ojca Swietego, ktory moznaby naglosnic w mediach?
Guldenmond
aktywista

« Odpowiedz #51 dnia: Lipca 08, 2010, 12:46:38 pm »

+
sehr gut.
tylko do    ilu    ludzi?
ks. K.B.
rysio
aktywista

« Odpowiedz #52 dnia: Lipca 08, 2010, 15:54:07 pm »

+

0. Kto jest grupą docelową całej akcji n&v ? (nie ma czegoś takiego jak "dla wszystkich")
1. o jakich liczbach mówimy? 75 % od jakiego nakładu?
2. wg. jakiego klucza rozdawana jest n&v ?
2.1. czy został określony odbiorca. Wiek, płeć, wykształcenie etc? Czy tez "chybił trafił"?
może n&v jest świetnym materiałem dla wikarych (osób przygotowanych) ale nie dla mojego sąsiada. Czy ktoś sprawdzał "odzew" takich akcji. Poza tym koszt druku... mogę sobie to tylko wyobrazić...
Z kosztami druku borykał się takze La Paix Liturgique. I wybrnął z tego. Piszą o tym po polsku na swojej stronie. 
 * Dzielny wojak Szwejk.
Guldenmond
aktywista

« Odpowiedz #53 dnia: Lipca 08, 2010, 16:15:23 pm »

w zasadzie celem wszelakich działań powinno być poinformowanie wiernych z zagrób, barczewa, szczecina, biłgoraja, rękoraja, kętrzyna, zielonej góry czy luboszowa tak, by wiedzieli, że "można" i coś więcej niż "po łacinie i tyłem do ludzi"
a w dłuższym okresie by choć w każdym dekanacie 1 taka msza była stale
ks. K.B.
Jarod
aktywista

« Odpowiedz #54 dnia: Lipca 08, 2010, 18:25:56 pm »

+

0. Kto jest grupą docelową całej akcji n&v ? (nie ma czegoś takiego jak "dla wszystkich")
1. o jakich liczbach mówimy? 75 % od jakiego nakładu?
2. wg. jakiego klucza rozdawana jest n&v ?
2.1. czy został określony odbiorca. Wiek, płeć, wykształcenie etc? Czy tez "chybił trafił"?
może n&v jest świetnym materiałem dla wikarych (osób przygotowanych) ale nie dla mojego sąsiada. Czy ktoś sprawdzał "odzew" takich akcji. Poza tym koszt druku... mogę sobie to tylko wyobrazić...
Z kosztami druku borykał się takze La Paix Liturgique. I wybrnął z tego. Piszą o tym po polsku na swojej stronie. 
Na stronie Fundacji jest napisane, ze naklad to 4 tys. egzemplarzy z planami rozwoju do 7 tys. Aby okreslic grupe docelowoa nie trzeba tego robic poprzez wiek, plec i wyksztalcenie. Rynek mozna okreslic nawet poprzez stosunek odbiorcy do prawd wiary.
Czy wysylal Pan swoje pomysly na poprawe NeV p. Robaczewskiemu ?

rysio
aktywista

« Odpowiedz #55 dnia: Lipca 08, 2010, 19:50:05 pm »

Czy wysylal Pan swoje pomysly na poprawe NeV p. Robaczewskiemu ?

Panie Jarodzie. Prosze prześledzić wpisy. To nie ja zacząłem pisać o n&v.
Raz czytałem, widziałem i tyle.
Róbta co chceta, drogi Panie Jarodzie. Moze n&V trafia w 10-tkę. Ja nic nie wiem  :).

A skoro uważa Pan, że
Rynek mozna okreslic nawet poprzez stosunek odbiorcy do prawd wiary.

To powodzenia  :).

ps
zapomniałem...
Czy poza dystrybycja e-maili i skrotami dla prasy ma Pan jeszcze jakies pomysly na promocje tradiświatka?

http://www.pegasus.pl/pr/formy_aka.html

« Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2010, 20:17:37 pm wysłana przez rysio » Zapisane
 * Dzielny wojak Szwejk.
Michał Barcikowski
*
aktywista
*

« Odpowiedz #56 dnia: Lipca 23, 2010, 10:04:42 am »

@ Rysio "Christianitas" walczyło o mszę trydencką, jak Kolega jeszcze w pieluchy robił. Bohater ostatniej godziny się znalazł.
binraf
aktywista

« Odpowiedz #57 dnia: Sierpnia 27, 2012, 12:48:21 pm »

Poproszę o dokładny i aktualny adres Una Voce Polonia Warszawa
Wolność gospodarcza jako źródło sukcesu. Etyka jako fundament wolności.
Strony: 1 2 3 [4] Drukuj 
Forum Krzyż  |  Traditio  |  Summorum Pontificum  |  Wątek: Stowarzyszenie "Una Voce Polonia" « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!