|
porys
|
|
« Odpowiedz #1 dnia: Sierpnia 20, 2012, 11:14:08 am » |
|
/mode jojczenie = on/ Trzeba znać niemiecki. /mode jojczenie = off/
|
|
|
|
zdewirtualizować awatary
|
|
|
Fons Blaudi
|
|
« Odpowiedz #2 dnia: Sierpnia 20, 2012, 12:49:36 pm » |
|
Niech sie wybierze z dziesieciu kandydatow z Polski, to sie caly ten interes spolonizuje i to tamci beda sie musieli uczyc polskiego.
|
|
|
|
Dio ci guardi dalla tentazione dei pasticci ibridi
|
|
|
Jarod
|
|
« Odpowiedz #3 dnia: Sierpnia 21, 2012, 08:23:21 am » |
|
Z tego co czytalem to oni we Wloszech studiuja i trzeba jeszcze wloskiego sie nauczyc.
|
|
|
|
|
|
|
corunius
|
|
« Odpowiedz #4 dnia: Sierpnia 21, 2012, 13:04:06 pm » |
|
|
|
|
|
"Na miłość boską, szybko zakończcie ten Sobór!" Ojciec Pio Ten cytat zbliżył mnie do Tradycji Katolickiej.
|
|
|
Kamil
|
|
« Odpowiedz #5 dnia: Sierpnia 21, 2012, 13:17:20 pm » |
|
Ta sprawa, o ile mi wiadomo, nie jest rozwojowa. Zresztą nie byłoby tam za bardzo komu wykładać, więc gros formacji kleryków odbywałoby się raczej w AWSD. dopisek: chodzi oczywiście o informację, do której odsyłacz zamieścił Pan Corunius.
|
|
|
|
|
|
|
Fons Blaudi
|
|
« Odpowiedz #6 dnia: Sierpnia 21, 2012, 18:10:16 pm » |
|
Zresztą nie byłoby tam za bardzo komu wykładać, więc gros formacji kleryków odbywałoby się raczej w AWSD. dopisek: chodzi oczywiście o informację, do której odsyłacz zamieścił Pan Corunius.
Bo w Berlinie jest odwrotnie. Dom formacyjny powstaje, bo archidiecezja nie proponuje powaznej formacji teologicznej.
|
|
|
|
Dio ci guardi dalla tentazione dei pasticci ibridi
|
|
|
corunius
|
|
« Odpowiedz #7 dnia: Sierpnia 21, 2012, 21:06:37 pm » |
|
Ta sprawa, o ile mi wiadomo, nie jest rozwojowa. Zresztą nie byłoby tam za bardzo komu wykładać, więc gros formacji kleryków odbywałoby się raczej w AWSD. dopisek: chodzi oczywiście o informację, do której odsyłacz zamieścił Pan Corunius.
Z tego co wiem to podobno był duży odzew kleryków itd. w tej sprawie
|
|
|
|
"Na miłość boską, szybko zakończcie ten Sobór!" Ojciec Pio Ten cytat zbliżył mnie do Tradycji Katolickiej.
|
|
|
Major
|
|
« Odpowiedz #8 dnia: Sierpnia 22, 2012, 10:56:31 am » |
|
W Berlinie podobno jest jakiś Polak. Nie wiem tylko czy z Polski i czy są chętni w przyjmowaniu Polaków.
|
|
|
|
|
|
|
porys
|
|
« Odpowiedz #9 dnia: Sierpnia 22, 2012, 11:47:33 am » |
|
W Berlinie podobno jest jakiś Polak. Nie wiem tylko czy z Polski i czy są chętni w przyjmowaniu Polaków.
Z Polski - i to dobrze znany w polskim tradiświatku Jacques Blutoir na rebelce poukładał różne puzzle układanki
|
|
|
|
zdewirtualizować awatary
|
|
|
Jacek S.
|
|
« Odpowiedz #10 dnia: Sierpnia 22, 2012, 12:45:50 pm » |
|
Nowy Ruch Liturgiczny czasem publikuje wieści z tego Instytutu, które docierają do nas w języku polskim .
|
|
|
|
Msza tradycyjna TAK, tradycjonaliści NIE.
Miłośnik dobrej liturgii (starej i nowej), wierzący w hermeneutykę ciągłości i reformę reformy.
|
|
|
|
Andrzej75
|
|
« Odpowiedz #12 dnia: Sierpnia 22, 2012, 13:17:48 pm » |
|
|
|
|
|
Exite de illa populus meus: ut ne participes sitis delictorum eius, et de plagis eius non accipiatis.
|
|
|
Michal260189_T
|
|
« Odpowiedz #13 dnia: Sierpnia 22, 2012, 13:31:02 pm » |
|
|
|
|
|
Sancte Michael Archangele, defende nos in proeli.....
|
|
|
|
|