Ks. Aleksander Posacki SJ: Z licznych kontaktów, rozmów i opinii wielu osób dowiedziałem się, że modlitwa o uzdrowienie międzypokoleniowe przynosi dobre owoce. Wielu ludzi poczuło wielką ulgę, doświadczalną nie tylko na duszy czy psychice, ale także i fizycznie. Po przeanalizowaniu swojego drzewa genealogicznego dużo osób zaczęło rozumieć, skąd mogą pochodzić ich problemy, nie tylko osobiste, ale i rodzinne. Nie ukrywam, że jestem zwolennikiem prowadzenia modlitw o uzdrowienie międzypokoleniowe, choć z wielką ostrożnością i pod pewnymi teologicznymi warunkami, o których wspomniałem. Jest to bowiem jeszcze dziewiczy teren i dlatego jego poznawanie wymaga dużej ostrożności, jednakże nie można go przemilczeć, lekceważyć czy tym bardziej zwalczać. Byłoby to gaszeniem ducha i bezprawnym ignorowaniem doświadczeń duchowych wielu prawych ludzi.http://gloria.tv/?media=410510
Kiedyś tu na forum była zamieszczona informacja odnośnie grzechów pokoleniowych:
Cytat: Mama w Października 30, 2013, 15:31:37 pm Kiedyś tu na forum była zamieszczona informacja odnośnie grzechów pokoleniowych:A co z tzw. przekleństwami dzieci przez rodziców/dziadków? Wiele razy słyszałem świadectwa o tym, że ktoś miał problemy w życiu i okazało się, że wszystko przez matkę, która dziecka nie chciała i przeklinała je po poczęciu. Albo, że babka przeklinała wnuka i jakieś tragedie się działy.
Cytat: Pedro w Października 30, 2013, 22:23:39 pmCytat: Mama w Października 30, 2013, 15:31:37 pm Kiedyś tu na forum była zamieszczona informacja odnośnie grzechów pokoleniowych:A co z tzw. przekleństwami dzieci przez rodziców/dziadków? Wiele razy słyszałem świadectwa o tym, że ktoś miał problemy w życiu i okazało się, że wszystko przez matkę, która dziecka nie chciała i przeklinała je po poczęciu. Albo, że babka przeklinała wnuka i jakieś tragedie się działy.Powiedzmy jeżeli babka czy dziadek przeklinaliby c nawet wnuka - to jednak na mocy Chrztu Świętego który jest Egzorcyzmem wszelkie takie zniewolenia są skutecznie odcinane. Zauważmy, że żaden czarownik nie rzuci uroku na katolika żyjącego w Łasce.
A co pisał w broszurce o Amway? Kilkanaście lat temu, to jakoś w okolicach szumu po słynnym filmie na temat tej korporacji?
... jestem w stanie potwierdzić istnienie grzechu pokoleniowego...