siloam
|
 |
« dnia: Maja 07, 2009, 09:45:17 am » |
|
Podziękujmy Gazecie Aborczej za lata manipulacji: http://www.dziekujemy.pl
|
|
|
|
O salutaris Hostia! Quae Coeli pandis ostium, Bella premunt hostilia, Da robur, fer auxilium.
|
|
|
Kamil
|
 |
« Odpowiedz #1 dnia: Maja 07, 2009, 10:16:27 am » |
|
Ale chyba na tej stronie powinno być "jubilata", nie "solenizanta"
|
|
|
|
|
|
|
PTRF
|
 |
« Odpowiedz #2 dnia: Maja 07, 2009, 12:00:04 pm » |
|
Nie wchodziłem na tą stronę i nie będę wchodził. Ale jeśli jest "solenizanta", to chyba mamy świętego Gazeta Aborczego.
|
|
|
|
"Kto tradycji nie szanuje Niech nas w dupę pocałuje" /kawaleryjskie/
|
|
|
Paladyn
uczestnik

vivere militare est
|
 |
« Odpowiedz #3 dnia: Maja 07, 2009, 12:28:28 pm » |
|
Proszę się nie obawiać. To nie jest inicjatywa GW.
Ja mam dylemat z cyklu "czy katolik może". GW z okazji urodzin organizuje w Łodzi szereg wydarzeń kulturalnych, na które wstęp będzie wolny. Czy godzi się korzystać z hojności nikczemników?
|
|
|
|
"Rycerz Chrystusowy (...) Swoją pierś przyoblekł w kolczugę, a duszę okrył pancerzem wiary. Z tą podwójną zbroją nie obawia się już ani człowieka, ani szatana." św. Bernard z Clairvaux
|
|
|
TKN
|
 |
« Odpowiedz #4 dnia: Maja 07, 2009, 12:29:53 pm » |
|
Nie wchodziłem na tą stronę i nie będę wchodził. Ale jeśli jest "solenizanta", to chyba mamy świętego Gazeta Aborczego.
Proszę wejść, nazwa "dziekujemy.pl" jest użyta dosyć przewrotnie! To nie jest kółko miłośników GWna ;-)
|
|
|
|
|
|
|
wiridiana
|
 |
« Odpowiedz #5 dnia: Maja 07, 2009, 12:39:41 pm » |
|
Co widać po obrazku 
|
|
|
|
http://wiridiana.blogspot.com/ W wodospadach Twych kędziorów będę nurzać dłonie, Szept namiętny zaplatając w pasma wokół skroni. Zacałuję blaski oczu zanim znów dzień wstanie.
|
|
|
M.
bywalec

|
 |
« Odpowiedz #6 dnia: Maja 07, 2009, 19:17:02 pm » |
|
Swego czasu na Mszy św.za ś.p.Wolfganga Amadeusza w powszechnym użytku była wkładka do Gejzety Aborczej.Wrażenia mieszane.
|
|
|
|
na wschód skazani z woli zachodu, walczyli o niepodległość, tak ratowali honor narodu i wielu z nich poległo, będziemy o nich pamiętać stale, to nasza nowa praca, dziś do historii w należnej chwale podziemna armia powraca
|
|
|
wiridiana
|
 |
« Odpowiedz #7 dnia: Maja 09, 2009, 12:55:14 pm » |
|
|
|
|
|
http://wiridiana.blogspot.com/ W wodospadach Twych kędziorów będę nurzać dłonie, Szept namiętny zaplatając w pasma wokół skroni. Zacałuję blaski oczu zanim znów dzień wstanie.
|
|
|
czesiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 dnia: Czerwca 02, 2009, 16:08:49 pm » |
|
Nie jestem ani czytelnikiem gazety wyborczej ani jej jakimś fanem ale jestem przeciwnikiem nie obiektywizmu, działaniem ludzi pod wpływem emocji, tłumu. Jestem przeciwnikiem szukania jakiegoś źródła wszelkiego zła w kimś, czymś a nie w sobie. Jestem przeciwnikiem tego czynienia szczególnie przez katolików i chciałem to tutaj powiedzieć bo mierzi mnie gdy takie rzeczy widzę.
|
|
|
|
|
|
|
padalec
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 dnia: Czerwca 02, 2009, 16:12:30 pm » |
|
Nie wolno nam zamykać uszu, oczu i ust na zło.
|
|
|
|
|
|
|
marekkoc
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 dnia: Czerwca 02, 2009, 16:12:51 pm » |
|
a ja lubię "wybiórczą" bo można się dowiedzieć z niej rzetelnych informacji. Na przykład - jak "g...w." kogoś (coś) szkaluje, krytykuje, itd. to znaczy -ktoś (coś) porządny raczej i godny szacunku. Trzeba czytać to ze zrozumieniem...
|
|
|
|
|
|
|
jp7
|
 |
« Odpowiedz #11 dnia: Czerwca 02, 2009, 16:43:55 pm » |
|
Nie jestem ani czytelnikiem gazety wyborczej ani jej jakimś fanem ale jestem przeciwnikiem nie obiektywizmu, działaniem ludzi pod wpływem emocji, tłumu. Tym bardziej powinien Pan poprzeć tę akcję... Jestem przeciwnikiem szukania jakiegoś źródła wszelkiego zła w kimś, czymś a nie w sobie. Jestem przeciwnikiem tego czynienia szczególnie przez katolików i chciałem to tutaj powiedzieć bo mierzi mnie gdy takie rzeczy widzę. Grzechy cudze 1. Namawiać kogoś do grzechu. 2. Nakazywać grzech. 3. Zezwalać na grzech. 4. Pobudzać do grzechu. 5. Pochwalać grzech drugiego. 6. Milczeć, gdy ktoś grzeszy. 7. Nie karać za grzech. 8. Pomagać do grzechu. 9. Usprawiedliwiać czyjś grzech.
Skoro Pan o tym nie wie, to czy Pan na pewno jest katolikiem?
|
|
|
|
Kyrie Eleison! Czy jednak Syn Człowieczy znajdzie wiarę na ziemi, gdy przyjdzie?
|
|
|
czesiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 dnia: Czerwca 02, 2009, 18:38:00 pm » |
|
Cóż powtarzam nie jestem czytelnikiem tej gazety ale inne gazety też to robią to dlaczego akurat ta jest tak wszędzie wymieniana:) sądze że oprócz tych są inne niestety przeze mnie wymienione i nie tylko powody. Ja nikogo nie potępiam żadnej gazety wpierw szukam u siebie winy do tego zachęcam to polecam to chciałem powiedzieć.
|
|
|
|
|
|
|
czesiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 dnia: Czerwca 02, 2009, 19:15:20 pm » |
|
Panie Pinance większość gazet nie jest już Polska dlatego radzę wszystkim budowania sumienia dokładnie opartego na Ewangelii i patrzenia przez jej pryzmat bo katolik to wielki trudny obowiązek i zadanie wydające się na pozór proste i poznawanie siebie czym tak naprawdę się kieruję jakie są moje intencje, czy szukam Chwały Bożej czy swojej czy czegoś tam.
|
|
|
|
|
|
|
padalec
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 dnia: Czerwca 02, 2009, 19:15:32 pm » |