Chrzest nie zmazuje grzechu pierworodnego, bo (w naszym rozumieniu) w takowy nie wierzą, ale jednak czyni Nowym Człowiekiem.
Klarcia sympatyzuje z założycielami Kościoła Wieczernik - samej wspólnoty nie znam, bo w jej Nabożeństwach nie miałam okazji uczestniczyć.
Spałaś na lekcjach katechezy w podstawówce?
Nie przeczytałaś tych dzieł, które wymieniłaś lub przeczytałaś je bez zrozumienia. Nigdy się nie zastanawiałaś dlaczego KKK a nie KRK?
Jak klarcia definiuje chrześcijaństwo?
sympatyzuje z założycielami oraz niektórymi wyrażanymi przez nich poglądami, jak np. listem do braci żydów.
My, niewiasty na takie drobiazgi uwagi nie zwracamy.
Protestanci reformowani (ewangeliczni chrześcijanie), to wlaśnie ci uczniowie, którzy nie potrafili przyjąć pewnych Prawd i odeszli. Mają jednak w swoich Społecznościach Dary Ducha Swiętego (charyzmaty): proroctwa, glossolalii, uzdrawiania.
Edukację zakończyłam na I Komunii, a później już Kościół omijałam z daleka.
Proszę nie uogólniać. Znam kilka inteligentnych kobiet.
Poza tym są protestanckie sekty w których w/w zjawiska występują w połączeniu z akceptacją dewiacji. I co teraz?
Edukację zakończyłam na I Komunii, a później już Kościół omijałam z daleka.--------------------------------------------------------------------------------------------To nie wymaga dalszego komentarza.
Mężczyzni zwracają uwagę na szczegóły, niewiasta szybko ogarnia całość.
A nie na odwrót (jeśli takie uogólnienia wogóle mają sens)?
Cytat: jwk w Maja 15, 2009, 13:23:33 pmA nie na odwrót (jeśli takie uogólnienia wogóle mają sens)?Tez takie wrazenie mam. Bo to kobiety lubia ulepszac.