Cytuj90% katolików a kobiety ubierają się jak ladacznice@ KrusejderDlaczego "oby nigdy"?
90% katolików a kobiety ubierają się jak ladacznice
A ja jestem ciekaw, który kapłan w Radości tak powiedział. Chodzę tam co tydzień i czegoś takiego nie słyszałem. A co do określeń że kobiety w_Polsce ubierają się jak ladacznice to jest to bardzo wielkie uogólnienie a porównywanie jeszcze do prostytutek to już jest krzywdzące.
Widzę, że x. Konstantyn jest krytykowany ze wszystkich stron. Jedni uważają, ze żle zrobił przechodząc do FSSPX, a drudzy kwestionują jego święcenia kapłańskie i bojkotują msze sprawowane przez niego oraz x. Wesołka i x. Zygmunta a jeden gość nawet kwestionował święcenia x. Karola.
Nie znam kapłana. Jest to młody kapłan w okularach.
Kiedyś słyszałem, że Arcybiskup też nie miał ważnych święceń, bo ostatnim papieżem był Leon XIII i od tej chwili nie ma już kapłaństwa
Tylko jeszcze słowo o Leonie XIII. Bo św. Pius X zaczął modyfikować mszał i brewiarz, dlatego i jego niektórzy zaliczają do modernistów, co jest absurdem.
30 września, w Warszawie odbędzie się XXXIV Maraton Warszawski. W związku z przygotowaniami do maratonu oraz przebiegiem imprezy, Zarząd Transportu Miejskiego wprowadzi zmiany w organizacji komunikacji miejskiej.W nocy 29/30 września, linie nocne kursujące mostem Poniatowskiego zostaną skierowane na trasy objazdowe.W niedzielę, od początku kursowania do około godziny 17.15 dla linii autobusowych, które kursują ulicami pokrywającymi się z trasą maratonu, zostaną wprowadzone trasy objazdowe. Linie tramwajowe kursujące mostem Poniatowskiego będą kierowane na trasy objazdowe w niedzielę, w godzinach przedpołudniowych.W niedzielę, w godzinach 4.30-16.00, będzie nieczynny parking P+R al. Wilanowska.