Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Marca 24, 2025, 10:04:24 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
233057 wiadomości w 6649 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Nareszcie zamknieto usta Bonieckiemu (xiedzu)
« poprzedni następny »
Strony: 1 [2] 3 4 5 Drukuj
Autor Wątek: Nareszcie zamknieto usta Bonieckiemu (xiedzu)  (Przeczytany 15265 razy)
Krzysztof Kałębasiak
aktywista

« Odpowiedz #15 dnia: Listopada 04, 2011, 19:12:28 pm »

Obłudnik Powszechny w najbliższym numerze będzie miał dołączoną naklejke na drzwi: "ks. Boniecki głos w moim domu"
Japierdziu. To wygląda jak otwarta wojna!

Dopiero teraz pan zalapal, ze Ks. Boniecki sluzyl w obcej armii?
Okazuje sie, ze mozna zamknac buzie nieodpowiedzialnemu ksiedzu.
thomas12345
aktywista

Ave crux, spes unica!

Wydawnictwo Te Deum
« Odpowiedz #16 dnia: Listopada 04, 2011, 19:13:02 pm »

Faktycznie, atak ma nastąpić jutro!
Ale może to będzie tak, jak z tym końcem świata na 21 października?  ;D

Wątpię, to już nie jest sprawa metafizyczna. Zobaczymy co to będzie.
Credo [...] in unam, sanctam, catholicam at apostolicam Ecclesiam ...

Merci, Monseigneur

Protestantów  uważam za braci odłączonych, ale to nie znaczy że heretyk przestaje nim być, kiedy można go nazwać inaczej.
Teresa
aktywista

« Odpowiedz #17 dnia: Listopada 04, 2011, 19:23:52 pm »

Hmmm, gdybym była hakerem i naprawdę chciała rozwalić tak wielki portal, to nie ogłaszałabym tego wcześniej całemu światu...  :D
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #18 dnia: Listopada 04, 2011, 19:38:55 pm »

Obłudnik Powszechny w najbliższym numerze będzie miał dołączoną naklejke na drzwi: "ks. Boniecki głos w moim domu"

Ja to wiem, ale zawsze działano pod jakąśtam przykrywką, a teraz to już gra w otwarte karty.
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
pangloss
adept
*

« Odpowiedz #19 dnia: Listopada 04, 2011, 22:01:29 pm »

Jak podaje Rzepa http://www.rp.pl/artykul/2,746952-Petycja-w-obronie-ks--Bonieckiego---dostepna-w-Internecie.html:

""Tygodnik Powszechny" - opublikuje we wtorek specjalne wydanie - informuje Radio Zet. Wewnątrz czytelnicy znajdą specjalne naklejki - tak zwane vlepki - z podobizną byłego redaktora naczelnego tygodnika i hasłem "ks. Boniecki ma głos - w moim domu"."

Jaki posłuszny....

Teresa
aktywista

« Odpowiedz #20 dnia: Listopada 07, 2011, 08:33:55 am »

Ks. Chrostowski w wywiadzie dla Rzepy - "Ksiądz ma prawo do wolności, ale nie do swawoli":
http://www.rp.pl/artykul/9160,747886-Posluszenstwo-i-ks--Adam-Boniecki---ks--Chelstowski.html
jwk
aktywista

« Odpowiedz #21 dnia: Listopada 07, 2011, 08:40:33 am »

Ja to wiem, ale zawsze działano pod jakąśtam przykrywką, a teraz to już gra w otwarte karty.
W końcu mają te 40 "szabel" w Sejmie ...
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #22 dnia: Listopada 07, 2011, 09:35:35 am »

szabel ?? Raczej noży do rezania Lachów
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
jwk
aktywista

« Odpowiedz #23 dnia: Listopada 07, 2011, 22:18:10 pm »

http://info.wiara.pl/doc/1001700.Abp-Michalik-o-ks-Bonieckim-i-intronizacji Ciąg dalszy, trzeba wesprzeć "prawą nogę".

http://info.wiara.pl/sonda/pokaz/999361.Czy-decyzja-wladz-zakonnych-nakazujaca-ks-BonieckiemuAnkieta ciągle żywa, katolewica próbuje odbudować pozycje.
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
prosty_czlowiek
rezydent

« Odpowiedz #24 dnia: Listopada 07, 2011, 22:22:17 pm »

Z tego wywiadu x.Chrostowskiego najbardziej przykuło moją uwagę zdanie:
Istnieje opinia, moim zdaniem uzasadniona, że ks. Boniecki reprezentuje stanowisko "katolicyzmu otwartego", ale to otwarcie Kościoła sprzyja, by z niego wychodzić — a nie do niego wchodzić i zachować bezpieczeństwo wynikające z solidnej i dobrze ukształtowanej wiary.
Ja bym od siebie tylko dodał, że wielu wychodzi, ale nie wie, ze jest już na zewnątrz, cały czas myśli że są jeszcze w środku, albo nawet że przesuwają sie do centrum.

Szkoda tylko, że jest tu brak polemiki z konkretnymi wypowiedziami Bonieckiego.

Za to działanie Tygodnika wcale mnie nie dziwi, choć go nie pochwalam. Każdego "księdza - celebrytę" broniono, lub będą bronić przed "niesprawiedliwym osądem przełożonych", ks. Natanka czy (hipotetycznie) o. Rydzyka, też.
Zachciało się laikatowi demokracji w Kościele.

Dziwi mnie za to zdanie pana Jwk o 40 szablach.
Czy uważa Pan że Boniecki sprzyja Palikotowi?

A tak przy okazji: co to jest "nóż do rezania"?
Regiomontanus
aktywista

« Odpowiedz #25 dnia: Listopada 07, 2011, 22:47:49 pm »

Trzeba przyznać, że Tygodnik jest konsekwentny, i od ponad  40 lat kontynuuje swoją linię.
Podsumował to w swoim dzienniku Kisiel - słowa napisane we wczesnych latach 70-tych:

Zastanawiam się, czy papież przypadkiem nie stracił wiary - bo Turowicz i ksiądz Bardecki stracili ją na pewno. Nie wierzą w diabła, piekło, a i w Opatrzność Bożą też chyba nie za bardzo - inaczej nie sililiby się tak, aby interweniować w ludzkie sprawy i być na "poziomie".

Po Turowiczu przyszedł ks. Boniecki, ale powyższe słowa pasują dalej.
Certe, adveniente die judicii, non quaeretur a nobis quid legerimus, sed quid fecerimus.
rysio
aktywista

« Odpowiedz #26 dnia: Listopada 07, 2011, 23:22:31 pm »

@Prosty człowiek
Zachciało się laikatowi demokracji w Kościele.

Bierutem Pan mówi.

W czasach gdy biskup nie widzi potrzeby pobożnego odprawiania Mszy św., laikat musi ponieść ciężar starań o powrót do normalności.
"I w mordobiciu musi być umiarkowanie"*
 * Dzielny wojak Szwejk.
Regiomontanus
aktywista

« Odpowiedz #27 dnia: Listopada 07, 2011, 23:56:05 pm »

W czasach gdy biskup nie widzi potrzeby pobożnego odprawiania Mszy św., laikat musi ponieść ciężar starań o powrót do normalności.

Prawda, ale kij ma dwa końce: jak się pozwoli laikatowi mieć głos w wprawie pobożnego odprawiania Mszy św., to znajdzie się także (o wiele liczebniejszy) laikat, który będzie chciał "ponieść ciężar walki o kościół otwarty". Tak to już jest z demokracją...
Certe, adveniente die judicii, non quaeretur a nobis quid legerimus, sed quid fecerimus.
animus60
aktywista

« Odpowiedz #28 dnia: Listopada 08, 2011, 07:31:09 am »

Prawda, ale kij ma dwa końce: jak się pozwoli laikatowi mieć głos w wprawie pobożnego odprawiania Mszy św., to znajdzie się także (o wiele liczebniejszy) laikat, który będzie chciał "ponieść ciężar walki o kościół otwarty". Tak to już jest z demokracją...

Oni już ten ciężar niosą. Dowodem akcja poparcia dla w/w księdza. W ostatnią niedzielę ks Boniecki był w Łodzi, gdzie zgotowano mu owacyjne przyjęcie i odprawił on Mszę św.
Nie liczebność się liczy, ale upór i determinacja.
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #29 dnia: Listopada 08, 2011, 08:41:22 am »

1 Czy uważa Pan że Boniecki sprzyja Palikotowi?

2 A tak przy okazji: co to jest "nóż do rezania"?

ad 1. Skoro ktoś popiera czyjeś postulaty, to chyba znaczy, że mu sprzyja. No chyba, że inaczej rozumiemy słowo sprzyja lub ktoś z nas go nie rozumie.

ad 2. Nie słyszał Pan o zbrodniach ukraińców na Polakach z Wołynia i pozostałych części Galicji ?
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Strony: 1 [2] 3 4 5 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Nareszcie zamknieto usta Bonieckiemu (xiedzu) « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!