Cytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 20, 2011, 03:22:07 amNadmiernie wierzy w i podkreśla katechetyczny element mszy i w tym widziałbym jego błąd, ale nie potrafię go skrytykowac. To samo miał jeden ksiądz z mojej parafii. Tylko w swoich katechetycznych zapędach poszedł jeszcze dalej i nam luterańskiego pastora zaprosił na mszę, aby ten kazanie za niego wygłosił. Od razu mówię, że treści owego nie znam. Nie uczestniczyłem w tym bezeceństwie.Oczywiście, standardowo, według szeregowych parafian wszystko było w jak najlepszym porządku, bo "JP II też tak robił/ popierał takie działania". I te ich pełne politowania spojrzenia - ot, spotkali "intelektualnego bandytę" parafrazując słowa Pana Barcikowskiego.
Nadmiernie wierzy w i podkreśla katechetyczny element mszy i w tym widziałbym jego błąd, ale nie potrafię go skrytykowac.
Nie moge mu jednak odmowic tego, że ma w sobie cos z misjonarza - jest w nim duzy ewangelizacyjny zapał.
Cytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 20, 2011, 20:09:09 pm Nie moge mu jednak odmowic tego, że ma w sobie cos z misjonarza - jest w nim duzy ewangelizacyjny zapał. Ks. Stryczek ma stałą rubrykę w łikendowej edycji krakowskiego Dziennika Polskiego. Nikt w jego tekstach nie znajdzie słów : Pan Jezus, Pan Bóg. Taki to misjonarz.
Ks. Stryczek ma stałą rubrykę w łikendowej edycji krakowskiego Dziennika Polskiego. Nikt w jego tekstach nie znajdzie słów : Pan Jezus, Pan Bóg. Taki to misjonarz.
To pierwszy felieton ks. Stryczka... Dalej nie czytam.
Cytat: Michał Warczachowski w Października 21, 2011, 14:10:21 pmTo pierwszy felieton ks. Stryczka... Dalej nie czytam.15-sto godzinna praca, by znaleźć ten chyba jeden felieton? Gratuluję. Przeglądam Dziennik Polski dorywczo, więc na niego nie trafiłem. Ks. Stryczek jest duszpasterzem byznesmenów, trochę kolaboruje z Opus Dei (wykłady/rekolekcje przyjęto z aplauzem). Nowoczesny, z laptopem na ambonie. Cool.
A kto Panu powiedział, że 15 godzin szukałem.?
Znam ludzi, ktorych ks. Stryczek nawrócił. Jak zwykle gledzicie bez jakiejkowiek chęci dostrzeżenia tyego, co dobre.
Cytat: Michał Barcikowski w Października 24, 2011, 13:45:03 pmZnam ludzi, ktorych ks. Stryczek nawrócił. Jak zwykle gledzicie bez jakiejkowiek chęci dostrzeżenia tyego, co dobre.Neoni też "ględzą", że nawracają, pytanie na czyją wiarę?