Panowie: Pax. Nie spersonalizujmy ani nie zlokalizujmy dyskusji na tematy ogólne.
W temacie "udziału" i udziału we Mszy św. polecam do przeczytania: http://www.piusx.org.pl/zawsze_wierni/artykul/545A niektórym Panom szczególnie książeczkę św. Antoniego do czytania podczas Mszy św.
Dziękuję za linka. Wspaniała sprawa!
Przestań subiektywizować to, co jest obiektywne. Nie ma żadnych moich idei. Jest Ordo Missae.
Bardzo interesująca dyskusja, która przy okazji przypomniała mi dlaczego tak tęsknię za Anglią (poza tym, że ludzie są jakby mniej sfrustrowani): w niedzielę mam tam do wyboru zarówno High jak i Low Mass (gdy tylko mogę wybieram Low). Może dobrym pomysłem byłoby we Wrocławiu też dać wiernym taki wybór na stałe?
Cała ta "dyskusja" jest o tem, że brzitki ksionc Konstantyn odprawił Mszę czytaną
Może dobrym pomysłem byłoby we Wrocławiu też dać wiernym taki wybór na stałe?
Polacy tak cenili ciszę, że wynaleźli pieśni mszalne, by owej ciszy nie nadużywać :-))))))))))))))))))))))
Bardzo interesująca dyskusja, która przy okazji przypomniała mi dlaczego tak tęsknię za Anglią (poza tym, że ludzie są jakby mniej sfrustrowani): w niedzielę mam tam do wyboru zarówno High jak i Low Mass (gdy tylko mogę wybieram Low). Może dobrym pomysłem byłoby we Wrocławiu też dać wiernym taki wybór na stałe?Wszystkim dedykuję fragment z mego ulubionego E. Waugh: (...)