Po prostu Komunia:http://pokazywarka.pl/komunia/
Cytat: grypa w Czerwca 22, 2010, 09:40:57 am Gdzie to?Sądząc po ruchu lewostronnym i po tablicy rejestracyjnej samochodu na 2 zdjęciu, to jest w Irlandii. Ale podejrzewam, że na zdjęciach są nasi rodacy. Wystawne I Komunie to polska specjalność.
Gdzie to?
to musi być Dania(z uwagi na kaszaloty panakomoroWSkIe)
a widziała Pani kiedyś dziewczynkę podjeżdżającą 50 metrów od bloku do kościoła srebrną limuzyną? he?
stawiałabym raczej na Australię.
byłem przyjęty w 200 roku
Cytujbyłem przyjęty w 200 rokuWcześniutko To chyba jeszcze przed Tarsycjuszem
Odnawiając temat.Jadąc metrem na tych wyświetlacz z wiadomościami, informacja itp. pokazały się trzy plansze z cyklu: pierwsze komunie się zbliżają. Na pierwszym miejscu jako super news pojawiła się informacja mniej więcej takiej treści: "Uwaga teraz twoje dziecko może przyjąć komunię św. również na stojąco, decyzją Konferencji Episkopatu Polski nr.... z 2005 można przyjmować komunie św. na stojąco oddając cześć poprzesz przyklęknięcie lub skłon głowy." druga informacja to żeby dzieci przed tym dniem nie stresować dużo i zadbać aby głodne nie poszło do kościoła i miało wodę przy sobie. Trzecia to była reklama zegarków TMIEX.
A o poście eucharystycznym Pan wiedział ? Kiedy ja byłem u pierwszej Komunii św. obowiązywały już "nowe przepisy", ale i tak większość (jeśli nie wszystkie) dzieci były na Mszy na czczo.