Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Stycznia 16, 2025, 07:11:54 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232884 wiadomości w 6646 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Nawet papieżowi można powiedzieć : NIE !
« poprzedni następny »
Strony: 1 [2] Drukuj
Autor Wątek: Nawet papieżowi można powiedzieć : NIE !  (Przeczytany 4119 razy)
thomas12345
aktywista

Ave crux, spes unica!

Wydawnictwo Te Deum
« Odpowiedz #15 dnia: Lipca 25, 2011, 21:03:12 pm »

Nie mogą. Tam jest ostra walka od dawna pomiędzy "Kościołem patriotycznym" (komunistycznym) a Kościołem podziemnym (prawdziwym) tzn. w sumie pomiędzy władzą a Kościołem. W ZW nr 1 i 2 z 2011 jest szczegółowo napisane o sytuacji Kościoła w Chinach.

A Pani tak zawodowo się zajmuje takimi decyzjami czy amatorsko?

Jakimi znowu decyzjami?

no kiedy dany biskup ma prawo powołać się na stan wyższej konieczności

Kiedy najwyżsi hierarchowie zatracają i rozmywają Wiarę, to raczej coś jest nie tak.
Credo [...] in unam, sanctam, catholicam at apostolicam Ecclesiam ...

Merci, Monseigneur

Protestantów  uważam za braci odłączonych, ale to nie znaczy że heretyk przestaje nim być, kiedy można go nazwać inaczej.
tosia
Gość
« Odpowiedz #16 dnia: Lipca 25, 2011, 21:21:41 pm »

Nie mogą. Tam jest ostra walka od dawna pomiędzy "Kościołem patriotycznym" (komunistycznym) a Kościołem podziemnym (prawdziwym) tzn. w sumie pomiędzy władzą a Kościołem. W ZW nr 1 i 2 z 2011 jest szczegółowo napisane o sytuacji Kościoła w Chinach.

A Pani tak zawodowo się zajmuje takimi decyzjami czy amatorsko?

Jakimi znowu decyzjami?

no kiedy dany biskup ma prawo powołać się na stan wyższej konieczności
Ależ proszę się nie krępować. Jesli mówię źle, to proszę powiedzieć, co źle. Przeczytałam obszerny materiał o sytuacji Kościoła w Chinach, ale może coś zrozumiałam źle, to proszę poprawić. Ja się nie upieram... no, chyba żebym zaczęła się upierać.  ;)
m.a.p.w
Gość
« Odpowiedz #17 dnia: Lipca 25, 2011, 21:49:19 pm »

ja tylko pytałem, teraz już wiem, po przeczytaniu obszernego artykułu można decydować Pani zdaniem....
tosia
Gość
« Odpowiedz #18 dnia: Lipca 25, 2011, 22:22:47 pm »

ja tylko pytałem, teraz już wiem, po przeczytaniu obszernego artykułu można decydować Pani zdaniem....

Wie Pan cokolwiek nt. Kościoła w Chinach, to proszę się nie krępować i podzielić się forumowiczami.
A jak ma Pan coś do mnie osobiście, to proszę na priv, bo to nie wątek na mój temat.
m.a.p.w
Gość
« Odpowiedz #19 dnia: Lipca 25, 2011, 22:37:20 pm »

Wie Pan cokolwiek nt. Kościoła w Chinach, to proszę się nie krępować i podzielić się forumowiczami.
A jak ma Pan coś do mnie osobiście, to proszę na priv, bo to nie wątek na mój temat.
Szanowna Pani ja tylko pytałem...
Strony: 1 [2] Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Nawet papieżowi można powiedzieć : NIE ! « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!