Ja chodziłem i chodzę. Czasami
Cytat: Michał Barcikowski w Czerwca 29, 2011, 10:27:01 amJa chodziłem i chodzę. Czasami Będzie wiecej okazji od kiedy nasz Arcypasterz przesunął arbitralnie godzinę niedzielnej celebracji z 10 na 14. Zaiste duży to przyczynek do praktycznej realizacji duchów ekumenizmu i SW_II.
może jednak "warszawka" zechce swoje problemy omawiać w swojej zakładce..
Co kard. Nycz miał wspólnego z przenosinami o KS? I jaki kardynał ma wpływ na grafik mszy w kościele św. Klemensa?
Jest sprzeczność, a nawet niedorzeczność, tak jak całe te Pańskie wypociny i Pańskich "orędowników": 2. Przez to motu proprio Papież Benedykt XVI promulgował prawo powszechne dla Kościoła, z intencją nadania nowych ram normatywnych używaniu liturgii rzymskiej obowiązującej w 1962.24. Księgi liturgiczne nadzwyczajnej formy rytu rzymskiego mają być używane w takim kształcie, w jakim zostały promulgowane. Wszyscy, którzy pragną celebrować w nadzwyczajnej formie rytu rzymskiego, muszą znać odpowiednie rubryki i są zobowiązani do poprawnego ich przestrzegania.
Księgi liturgiczne nadzwyczajnej formy rytu rzymskiego mają być używane w takim kształcie, w jakim zostały promulgowane.