Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Października 15, 2024, 07:45:40 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232544 wiadomości w 6638 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Posoborowie dla młodych mężczyzn?
« poprzedni następny »
Strony: 1 2 [3] Drukuj
Autor Wątek: Posoborowie dla młodych mężczyzn?  (Przeczytany 12218 razy)
Morro
aktywista

« Odpowiedz #30 dnia: Czerwca 07, 2011, 21:38:48 pm »

Panie Serpico litości !!!!
Serpico
aktywista

« Odpowiedz #31 dnia: Czerwca 08, 2011, 17:12:12 pm »

Panie Serpico litości !!!!

Mówisz Pan nie kopać leżącego ?

Niestety posoborowie urosło do gigantycznej sekty wewnątrz Kościoła. Liczebność nie kasuje tego, ze to sekta. Herezje trza niszczyć z lądu, morza , powietrza i podziemi. Wypalić ogniem!
« Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2011, 17:14:22 pm wysłana przez Serpico » Zapisane
Morro
aktywista

« Odpowiedz #32 dnia: Czerwca 11, 2011, 16:06:07 pm »

Chodziło mi by nie wklejał Pan długich tekstów, bez podzielenia go by się łatwo i wygodnie czytało :)
Michał W.
aktywista

« Odpowiedz #33 dnia: Września 19, 2011, 10:57:04 am »

http://pl.gloria.tv/?media=196234

I niech mi ktoś teraz powie, że Kościół w dzisiejszych czasach jest atrakcyjny dla mężczyzn.
« Ostatnia zmiana: Września 19, 2011, 10:58:54 am wysłana przez Michał Warczachowski » Zapisane
Ad Infinitam Dei Gloriam

Sancte Michael Archangele, ora pro nobis.

"Nie po to był Sobór aby żyć Trydentem". J.H.
makumba
rezydent

« Odpowiedz #34 dnia: Września 19, 2011, 20:25:50 pm »

I niech mi ktoś teraz powie, że Kościół w dzisiejszych czasach jest atrakcyjny dla mężczyzn.

Moja narzeczona należy do jednej z tych wspólnot charyzmatycznych. Mężczyzn jest tam bardzo mało, a Ci których poznałem bynajmniej nie należą do zbytnio "przebojowych".

Mówi się że Tridentina jest mało zrozumiała dla wiernych. Jednak idę o zakład, że gdyby dać im wybór pomiędzy starą mszą, a "liturgią charyzmatyczną", zdecydowana większość mężczyzn wybrałaby pierwszą opcję.  To niebywałe, że księża tego nie widzą...
PTRF
aktywista

« Odpowiedz #35 dnia: Września 19, 2011, 20:39:56 pm »

Najwyraźniej większość współczesnych księży też nie należy (i nie rozumie ) do mężczyzn "zbytnio przebojowych". Albo nie chce "męskiej konkurencji"...
"Kto tradycji nie szanuje
 Niech nas w dupę pocałuje"
/kawaleryjskie/
jwk
aktywista

« Odpowiedz #36 dnia: Września 19, 2011, 20:44:07 pm »

Mówi się że Tridentina jest mało zrozumiała dla wiernych. Jednak idę o zakład, że gdyby dać im wybór pomiędzy starą mszą, a "liturgią charyzmatyczną", zdecydowana większość mężczyzn wybrałaby pierwszą opcję.  To niebywałe, że księża tego nie widzą ...
Jestem tego samego zdania. Poświęcić życie czemuś zdecydowanie płytszemu, ja po prostu tego nie rozumiem. Jedyne wytłumaczenie to niewiedza i czarny pijar.
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
makumba
rezydent

« Odpowiedz #37 dnia: Września 19, 2011, 21:38:53 pm »

Najwyraźniej większość współczesnych księży też nie należy (i nie rozumie ) do mężczyzn "zbytnio przebojowych". Albo nie chce "męskiej konkurencji"...

Zapewne.

W wspomnianej powyżej wspólnocie charyzmatycznej władzę dzierży kobieta (liderka), a moderatorami wszystkich grup modlitewnych są również kobiety.
Guldenmond
aktywista

« Odpowiedz #38 dnia: Września 21, 2011, 07:50:52 am »

http://www.wix.com/koloseum/da#!__bractwo
pomijajac milczeniem pytanie o reddsa, to spiewaja tak jakos bardzo po naszemu ^^
« Ostatnia zmiana: Września 21, 2011, 07:54:25 am wysłana przez Guldenmond » Zapisane
"coraz bardziej cię wciaga do tego trydenckiego ścieku"
ks. K.B.
gnome
aktywista

« Odpowiedz #39 dnia: Września 21, 2011, 10:47:15 am »

W wspomnianej powyżej wspólnocie charyzmatycznej władzę dzierży kobieta (liderka), a moderatorami wszystkich grup modlitewnych są również kobiety.
Facet musi być ekstremalnie "niemęski" i musi mu nie zależeć na przekazaniu prawidłowego wizerunku ojca/mężczyzny swoim dzieciom jeśli "bawi się" w takie - przepraszam - "cyrki".

Podczas jednej z ceremonii w Bazylice św. Piotra, gdy wnoszono na sedia gestatoria papieża św. Piusa X, lud rzymski żywiołowo zareagował oklaskami, Papież widząc entuzjazm wiernych rozkazał zatrzymać pochód. Gdy tłum się uciszył rzekł do wiernych, że *nie należy czcić sługi w domu jego Pana.
Anna M
aktywista

« Odpowiedz #40 dnia: Września 21, 2011, 21:37:39 pm »

Moja narzeczona należy do jednej z tych wspólnot charyzmatycznych.

I co? nie myśli pan wyprowadzić jej stamtąd?

Ruchy charyzmayczne w wiekszosci maja :
- niekatolicki rodowod
- niekatolicka doktryne
- niekatolickie praktyki.
Choc oczywiscie ta czy inna wspolnota, zwlaszcza gdy nie wylamuje sie spod kontroli Kosciola hierarchicznego, moze prezentowac oblicze w miare katolickie w dwu ostatnich punktach. Jednak mozna pokusic sie o teze, ze sa one w mniejszosci.
http://krzyz.nazwa.pl/forum/index.php/topic,1150.0.html
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2011, 11:28:50 am wysłana przez Mama » Zapisane
Strony: 1 2 [3] Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Posoborowie dla młodych mężczyzn? « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!